Не польською єдиною: у Вінниці безкоштовно вчать голландській мові

Новини Вінниці / Не польською єдиною: у Вінниці безкоштовно вчать голландській мові

У Вінниці, за ініціативи громадської організації «Центр розвитку Пангея Ультіма», проходять безкоштовне навчання голландської мови. На курсах, які проходять у креативному просторі «Левел 80», викладають волонтери з Нідерландів.

У Вінниці, за ініціативи громадської організації «Центр розвитку Пангея Ультіма», містяни проходять безкоштовне навчання голландської мови. На курсах, які проходять у креативному просторі «Левел 80», викладають волонтери з Нідерландів.

Як розповів «Суспільному» координатор проєкту Пол Моргенштерн, перше заняття відбулось онлайн. Друге — офлайн.

"Це не формальна освіта. Ми не очікуємо, що всі мають знати мову бездоганно. Сьогодні я підготував базові речі - як себе представити, як комунікувати на базовому рівні. Крім того, я багато розповідаю про свою країну. Тому, думаю, мої заняття сподобаються відвідувачам. Адже, ми всіляко намагатимемося їх зацікавити", - розповідає Пол Моргенштерн.

Такі розмовні клуби проводять у креативному просторі «Level 80». Його співробітниця Катерина Волошина каже, вже провели курси з англійської, німецької, польської, французької, іспанської, литовської мов.

"Ми можемо сказати, що голландський клуб — перший у Вінниці. Це дуже цікава, нелегка для вивчення мова", - каже Катерина Волошина.

Координатор мовних курсів ГО "Центр розвитку “Пангея Ультіма" Ярослав Геращенко каже, що проєкт фінансується європейським корпусом солідарності. Долучитися до навчання можуть усі охочі віком від 18 років. Заняття проходитимуть щосереди. Для відвідувачів вони безкоштовні.

Ірина Заіковата

4 грудня, 2020