Не обов’язково Херсон. Експерт назвав інше місто, яке можуть звільнити ЗСУ

Новини Вінниці / Не обов’язково Херсон. Експерт назвав інше місто, яке можуть звільнити ЗСУ

Понад місяць в інформаційному просторі кажуть про контрнаступ та звільнення від окупантів Херсона. Окуповані території правобережжя Дніпра майже відрізані річкою. Цієї ночі завдано чергового удару по Антонівському мосту. Однак росіяни стягують потужні сили для утримання обласного центру. Тому, не виключно, що спочатку ЗСУ можуть звільнити Мелітополь.

Про це в ефірі Радіо НВ заявив військовий експерт Сергій Грабський.

Він висловив думку, що Мелітополь може бути результатом другої фази наступальної операції ЗСУ або першою фазою.

«І не забуваємо, що саме Мелітополь та околиці - це зона активних дій наших партизанів, які так само завдають ударів. Таким чином абсолютно ймовірним і доцільним виглядає завдання ударів як з фронту, так і з тилу для деморалізації противника і знищення його бойових угруповань саме у Мелітополі», - уточнив експерт.

Грабський додав, що на даний момент українська армія веде активні наступальні дії як на Херсонщині та Запоріжжі, так і на Харківщині, що говорить про те, що ЗСУ набувають дедалі більше навичок для ведення саме наступальних дій на різних операційних напрямках:

«Ми нарощуємо свої наступальні можливості і тепер все залежить від того, наскільки швидко ми поповнимо і матимемо в достатній кількості озброєння, бойову техніку для того, щоб здійснювати наступальні операції», - додав він.

Олег Верлан

8 серпня, 2022