Не на смітник: У Вінниці на Максимовича діє пункт прийому "використаних" новорічних ялинок

Новини Вінниці / Не на смітник: У Вінниці на Максимовича діє пункт прийому "використаних" новорічних ялинок

Більшість вінничан після свят зі своїх домівок натуральну новорічну ялинку виносять на смітник. Втім містяни мають альтернативу - "використані" ялинки та сосни приймає підприємство "Вінницязеленбуд".

Більшість вінничан після свят зі своїх домівок натуральну новорічну ялинку виносять на смітник. Втім містяни мають альтернативу - "використані" ялинки та сосни приймає КП "Вінницязеленбуд". 

Деревцята використовуватимуть для опалення теплиць.Про це NaПарижі повідомив заступник начальника міського комунального підприємства "Вінницязеленбуд" Микола Залецький. 

За його словами, приносити новорічні красуні до пункту прийому, який діє за адресою Максимовича, 24, можна з 8-ї ранку до 17-ї вечора.

"Ялинки від населення будемо використовувати, як альтернативне паливо. Тепер їх не потрібно перетворювати у щепу, просто закидаємо дерева у котел і опалюємо теплиці. Головна новорічна ялинка Вінниці також після демонтажу приїде до нас. Раніше ми її відвозили у вінницький зоопарк на поживу для тварин. Однак тепер дирекція закладу відмовляється приймати, адже ялинки  обробляються від шкідника жука-топографа. Тож у зоопарку побоюються, щоб не отруїлися звірі", - зазначив Микола Залецький.

Нагадаємо, головна ялинка Вінниці отримала друге місце на конкурсі новорічних красунь України.

Саша ГРИГОРОВСЬКА