"Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)

Кілька десятків активних учасників Революції Гідності вийшли сьогодні, 21 листопада на площу Небесної Сотні у Вінниці, аби без політичних гасел та партійних прапорів згадати події Майдану та вшанувати пам’ять полеглих.

Кілька десятків активних учасників Революції Гідності вийшли сьогодні, 21 листопада на площу Небесної Сотні у Вінниці, аби без політичних гасел та партійних прапорів згадати події Майдану та вшанувати пам’ять полеглих.

До символічної "ялинки", яка ще з революційних часів стоїть на майдані, клали квіти та запалювали лампадки. Гучних промов не виголошували, зате ділилися пережитим тоді й оцінювали ситуацію нинішню.

"Не марною була Революція, бо якби її не було, Україна вже точно стала б Росією. Тоді вже всі керівні силові органи були російськими - готувались до повної здачі України. Тому ми не дарма виходили на Майдан", - говорить учасник Революції Гідності пан Микола.

Одним з перших у листопаді 2013-го на Майдан разом з однодумцями вийшов вінничанин Артем Михайлов. Каже, за сім років змінилося багато. Насамперед - свідомість українців:

"Революція, на жаль, вийшла кривавою, ніхто досі не покараний, але ми маємо розуміти, що за свободу потрібно платити. І, на жаль, ми за неї заплатили дуже високу ціну - життя кожного Героя Небесної Сотні".

Звісно, обурювались учасники Революції Гідності у Вінниці наступами нинішньої влади на ідеали Майдану, кримінальними провадженнями щодо  "державного перевороту", які нині педалюються проросійськими політиками за мовчазної підтримки вищого керівництва країни, явними ознаками реваншу.

     

Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Не марною була Революція": у Вінниці активні учасники Майдану запалювали лампадки та згадували події семирічної давнини (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

21 листопада, 2020