Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)

Культурологічний захід «Ручне письмо» відбувся у Вінниці в молодіжному центрі «Квадрат» з ініціативи обласного центру кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля».

Культурологічний захід «Ручне письмо» відбувся у Вінниці в молодіжному центрі «Квадрат» з ініціативи обласного центру кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля».

На захід запросили вінницьких школярів та студентів, усіх, хто цікавиться дещо призабутим нині каліграфічним мистецтвом.

«Це – соціокультурний захід. Хочемо зацікавити молодь традиціями ручного письма, привернути до нього увагу, щоб ручне письмо не зникло, бо сьогодні діти переважно тільки натискають на клавіші телефонів та комп’ютерів», -  говорить в.о. директора центру «Кіно-Поділля» Валентина Погребняк.

Для учасників заходу проводили майстер-класи з ручного письма, діти навіть самі намагалися писати пером. А співробітники Державного архіву Вінницької області влаштували виставку із понад пів сотні зразків давніх рукописів. Звучала також бандура та українська музика.    

«Ми намагалися створити такий синтезований захід, щоб тут була і музика, щоб було і документальне кіно, і каліграфія, щоб це було цікаво для різних вікових груп», - каже завідувач відділу кінопрокату та маркетингу КЗ ЦКК «Кіно-Поділля» Володимир Грицик.  

Детал - у сюжеті журналістів ТРК "Вінниччина"

Новини Вінниці / Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Не гаджетами єдиними: вінницькій молоді розповіли про ручне письмо (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

5 березня, 2020