Не автобусами єдиними. Вінницька міськрада виділила кошти на очистку Південного Бугу та розширення одного з Прозорих офісів міста

Новини Вінниці / Не автобусами єдиними. Вінницька міськрада виділила кошти на очистку Південного Бугу та розширення одного з Прозорих офісів міста

Під час сьогоднішньої сесії міської ради депутати проголосували за виділення більше 4 мільйонів гривень на проєкт з очистки Південного Бугу та 3,5 мільйонів гривень на розширення відділення Прозорого офісу «Замостя».

Під час сьогоднішньої сесії Вінницької міської ради депутати проголосували за виділення більше 4 мільйонів гривень на проєкт з очистки Південного Бугу та 3,5 мільйонів гривень на розширення відділення Прозорого офісу «Замостя».

Як повідомили на сайті Вінницької міськради, за кошти громади у попередні роки було закуплено два земснаряди та баржу. Вже місяць тривають роботи по реалізації І етапу проєкту з очистки ріки. За цей час з дна піднято уже 19 тис. кубометрів намулу.

Відомо, що очистка річки Південний Буг є пріорітетом міськради, адже влада має на меті збалансувати екосистему річки та покращити якість питної води для міста. Загалом упродовж кількох років планується розчистити русло та поглибити дно на усій протяжності річки у межах Вінницької ОТГ (14 км).

Крім того, змінами до бюджету депутати передбачили 3,5 млн грн на розширення відділення Прозорого офісу «Замостя», де на 2 поверсі будівлі уже завершуються роботи з реконструкції приміщень. Тут будуть надаватись послуги соціального характеру – за аналогією роботи відділення «Вишенька» на Космонавтів, 30.

Тобто, на першому поверсі будуть надаватись адміністративні послуги, а на другому – соціальні (призначення субсидій, державних допомог та ін.). Тож наступний етап після завершення ремонтних робіт – комплектація меблями та необхідною комп’ютерною технікою. 

У сфері благоустрою підтримано виділення коштів одразу на декілька проектів:

- 3 млн грн на облаштування підземного контейнерного майданчика та парковки на пр. Юності,19 (біля школи №33);

- 1,8 млн грн – на проект з облаштування пішохідної зони по вулиці А. Медвідь;

- 6 млн грн – на реконструкцію мережі водопроводу по вул.Д.Нечая (від вул.Дубовецької до вул.Г.Успенського). 

Також депутати проголосували за виділення 100 тис. грн  на реалізацію проекту «Стартап Школа Sicorsky» на базі Вінницького національного технічного університету. Міська влада підтримує цей проект третій рік поспіль, адже він дозволяє талановитій молоді розвивати свої інноваційні стартапи у сфері ІТ.