Назва села на Вінниччині увійшла до рейтингу "безглуздих" радянських топонімів 

Новини Вінниці / Назва села на Вінниччині увійшла до рейтингу "безглуздих" радянських топонімів 

Колишня назва села одного села у Вінницькій облсті, увійшла до «ТОП-10 безглуздого совка у назвах». Цей рейтинг було складено Українським інститутом національної пам'яті.

Колишня назва села Червона Трибунівка, що у Вінницькій облсті, увійшла до «ТОП-10 безглуздого совка у назвах». Цей рейтинг було складено Українським інститутом національної пам'яті.

Факт «безглуздості» увійшов у Вікіпедію і став своєрідною «родзинкою» історії села. Та чи змінилось життя у населеному пункті, із зміною назви? Судіть самі.

Червона Трибунівка, а нині Забара, незважаючи на п‘ять років закону про декомуніацію та чотири із дня перейменування, продовжує жити під старою вивіскою.

На околиці пасуться коні, а в ставу зеленіє очерет, як і колись, коли Забара, яке в історичних документах називать фермою Забарова, входило до Новоприлуцької волості Бердичівського повіту Київської губернії та належало Сергію Мерінгу. 

Життя схоже тут тече неспішно, навіть кількість населення зростає в середньому на одну особу на один рік.

Ось, наприклад, на початку минулого сторіччя згідно з книгою «Список населенныхъ мѣстъ Кіевской губерніи. 1900 г.»  в селі проживало 105 осіб. Нині населення села складає 197 осіб.

Фото із відкритих джерел. На головный - дорога по вулиці Лісова

Новини Вінниці / Назва села на Вінниччині увійшла до рейтингу "безглуздих" радянських топонімів Новини Вінниці / Назва села на Вінниччині увійшла до рейтингу "безглуздих" радянських топонімів Новини Вінниці / Назва села на Вінниччині увійшла до рейтингу "безглуздих" радянських топонімів 
Марина Карабай

21 травня, 2020