Навіщо вінницька забудовниця Галицька шукає політичний «дах» у команди Зеленського

Новини Вінниці / Навіщо вінницька забудовниця Галицька шукає політичний «дах» у команди Зеленського

Епопея «будівельної» підприємниці Вікторії Галицької, яка планувала перебратися в крісло депутатки українського парламенту, вирішивши або відтермінувавши тим самим свої будівельні проблеми, дала осічку. Жінку просто не обрали, та й було вкрай наївним вважати, що з такою трудовою біографією можна розраховувати на симпатії електорату.

Епопея «будівельної» підприємниці Вікторії Галицької, яка планувала перебратися в крісло депутатки українського парламенту, вирішивши мабуть відтермінувавши тим самим свої будівельні проблеми, дала осічку. Жінку просто не обрали, та й було вкрай наївним вважати, що з такою трудовою біографією можна розраховувати на симпатії електорату. Як пише vinnytsianews.com, програш на виборах в Раду, здавалося б, є приводом попрацювати над помилками, подумати, де і чому і що конкретно було зроблено неправильно, але замість цього В. Галицька вирішила скористатися популярністю політичної сили нового Президента України Володимира Зеленського, і активно шукає можливість підтримки своєї діяльності з боку представників «Слуги народу».

Хоча, ще недавно, коли йшла активна фаза парламентських виборів, жінка, яка спочатку з насмішкою відгукувалася про кандидатів Зе-команди й її виборців, вже до зими різко змінила свої політичні погляди, і навіть виступила на організованому депутатами «Слуги народу» Антикорупційному форумі Вінниці, де відкрито звинувачувала в своїх проблемах свою колишню команду і бізнес-партнерів.

Поливання брудом своїх же колег по виборчому штабу мало-помалу переросло в звинувачення партнерів по бізнесу, причому якщо спочатку це були просто сварки «віч-на-віч», то далі за ініціативою колишньої кандидатки у депутати всю брудну білизну витягли на очі публіки, та ще й розвісили так, щоб буквально всі бачили.

Бізнес і політика - сфери близькі, суміжні, чого гріха таїти, в Україні вони часом переплітаються. Але, тим не менш, живуть вони за різними правилами. Не завжди ці правила людяні і гуманні, але вони різні. У бізнесі вітаються три речі: порядність у відношенні до грошей, вміння тримати язик за зубами, а також відповідальність. Виявилося, що бізнесвумен Галицька з цими правилами незнайома або навіть вважає себе успішним з них винятком.

Видання наводить історію будівельної компанії кандидатки у депутати. Гроші, зібрані з людей на будівництво «під ключ» житлових комплексів, ймовірно пані Галицька витрачала на себе в самому прямому сенсі слова - поїздки, дорогі покупки, ресторани, особиста нерухомість, розкішні автомобілі.

Все це було негласно оголошено пріоритетом всієї бізнес-діяльності, а виконання зобов'язань перед майбутніми мешканцями - це вже «як вийде». І, як відомо, не вийшло майже ніяк. Люди бунтували, були звернення, петиції, протести, але Галицька зберігала незворушність і робила вигляд, що це не від її «Династії» постраждали сотні українців, які залишилися спочатку без накопичень, а потім і без квартир.

Потім настав провал на виборах і підприємниця несподівано оголосила винними в своїх бізнес-провалах все своє оточення, родичів, партнерів. І це вже було гидко, особливо якщо розібратися що і як було в «Династії» організовано. У компанії достеменно знали на які «бабки» жінка веде розкішне життя, точно знала чиї гроші витрачає і вона сама, але в підсумку відповідальність ділиться на всіх, крім підприємниці.

Виходить, що Галицьку хтось мало не насильно відправляв у всі ці «Сінгапури» і екзотичні острови, змушував займатися шопінгом, купувати дорогі автомобілі. Зауважимо, ніхто не забороняє заможним людям витрачати кошти, але існує етика, поняття правил у бізнесі.

Після подорожей Вікторія Галицька виступає на антикорупційному форумі і критикує своїх партнерів, каже, що могла будувати лише за наявності налагоджених корупційних зв'язків і при цьому як і раніше хоче в політику, хоче стати частинкою президентської команди, хоча по совісті спочатку слід було б закрити борги перед потерпілими власниками житла, а потім вже будувати політичні плани.

Зараз В. Галицька на роздоріжжі. З одного боку є відповідальність за розпочаті проєкти і тими, хто уособлює владу, з іншого намагання залучити до своїх ідей нових людей і увійти в нові бізнес-проєкти, а також здобути прихильність і політичний «дах» від президентської команди Володимира Зеленського. На практиці це може означати, що є реальний ризик, що кількість ошуканих пересічних громадян може збільшитися, а бажаючі з нею співпрацювати бізнесмени в недалекому майбутньому будуть «чортихатися» і проклинати день, коли розпочали про це розмову. Можливо, слід десять або навіть сто разів подумати, перш ніж захищати Галицьку або «потрапляти» разом з нею в якусь історію. Останні події показують, що є великий ризик конфліктності та небезпеки для партнерів, а зазвичай таке ставить хрест на більшості не тільки спільних бізнес-проєктів. 

І команді «Слуги народу» є над чим подумати. Адже 2020 рік - рік виборів до місцевих рад. Залучення в свої ряди таких «токсичних кадрів» може неабияк вдарити по рейтингу президентської політичної сили, яка таким чином може не дорахуватися десятків, а то і сотень тисяч голосів своїх виборців у Вінницькій області. Адже ошуканих інвесторів будівництв відомої вінничанки вже кілька тисяч. А у них, є друзі, родичі, колеги…

Джерело: vinnytsianews.com

admin

9 січня, 2020