Навесні в дитячій обласній лікарні з'явиться сімейна кімната Рональда МакДональда

Новини Вінниці / Навесні в дитячій обласній лікарні з'явиться сімейна кімната Рональда МакДональда

Вже навесні 2018 року у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні з'явиться сімейна кімната Рональда МакДональда. Це спеціальні комфортні місця, які знаходяться безпосередньо в медичному закладі,аби батьки і рідні могли бути поруч із хворими дітьми.Гарною новиною на своїй сторінці у Facebook поділився головний лікар лікарні Василь Паненко.

Вже навесні 2018 року у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні з'явиться сімейна кімната Рональда МакДональда. Це спеціальні комфортні місця, які знаходяться безпосередньо в медичному закладі, аби батьки і рідні могли бути поруч із хворими дітьми.Гарною новиною на своїй сторінці у Facebook поділився головний лікар лікарні Василь Паненко.

Першу в Україні сімейну кімнату Рональда МакДональда створили і урочисто відкрили наприкінці минулого року у Львівській обласній дитячій лікарні.

Загалом же аналогічні комплекси вже діють у лікарнях більш ніж  60 країн світу. Вони відрізняються за своїми розмірами і наповненням. Комплекси можуть містити кухню, душову кімнату, місця для сну, зону відпочинку, ігрову зону, пральну машину, доступ до Інтернету та бібліотеку. Тут батьки з дітьми отримають змогу відпочити, поїсти, набратися сил, приділити час спілкуванню та грі.

Саша ГРИГОРОВСЬКА