Нацгвардійці з Вінниччини долучились до підтримки Віталія Марківа

Новини Вінниці / Нацгвардійці з Вінниччини долучились до підтримки  Віталія Марківа

Вінницькі нацгвардійці приєднались до акції на підтримку засудженого в Італії Аіталія Марківа, якого звинувачують у вбивстві журналіста в травні 2014 року. 29 вересня в Мілані розглядатимуть апеляційні скаргу, тож дипломати намагаються привернути увагу світової спільноти до справи нацгвардійця, процес над яким був доволі упередженим.

Вінницькі нацгвардійці приєднались до акції на підтримку засудженого в Італії Віталія Марківа, якого звинувачують у вбивстві журналіста в травні 2014 року. 29 вересня в Мілані розглядатимуть апеляційну скаргу, тож дипломати намагаються привернути увагу світової спільноти до справи нацгвардійця, процес над яким був доволі упередженим.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Військовослужбовці Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, до зони якого входить і Вінницька область, приєдналися до акції «FREEMarkiv», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що на фасадах будівель військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання розміщені банери на підтримку гвардійця Віталія Марківа.

Записано звернення до побратима, світлини на фоні його банера, які поширюють у соцмережі.

Нагадаємо, влітку минулого року суд присяжних Павії засудив Віталія Марківа до 24 років за співучасть в убивстві італійця Андреа Роккеллі та Андрія Миронова, які загинули в результаті мінометного обстрілу 24 травня 2014 року біля гори Карачун під Слов’янськом на контрольованій бойовиками території.

Уже четвертий рік як 30-річний український воїн Віталій Марків заґратований в італійській в’язниці. Його заарештували ще 30 червня 2017 року в аеропорту міста Болоньї. Україна заперечує причетність українського бійця до вбивства та висловлює йому цілковиту підтримку та допомогу.

Перед початком розгляду апеляції у суді другої інстанції по всій країні проходять акції на підтримку Марківа. За їх допомогою українські дипломати та Міністерство внутрішніх справ намагаються привернути увагу світової спільноти до ходу судового процесу, забезпечивши у такий спосіб об’єктивний та неупереджений розгляд справи суддями.

Новини Вінниці / Нацгвардійці з Вінниччини долучились до підтримки  Віталія МарківаНовини Вінниці / Нацгвардійці з Вінниччини долучились до підтримки  Віталія МарківаНовини Вінниці / Нацгвардійці з Вінниччини долучились до підтримки  Віталія МарківаНовини Вінниці / Нацгвардійці з Вінниччини долучились до підтримки  Віталія МарківаНовини Вінниці / Нацгвардійці з Вінниччини долучились до підтримки  Віталія МарківаНовини Вінниці / Нацгвардійці з Вінниччини долучились до підтримки  Віталія Марківа
Марина Карабай

17 вересня, 2020