Насувається потужна магнітна буря: небезпека чекає до кінця тижня

Новини Вінниці / Насувається потужна магнітна буря: небезпека чекає до кінця тижня

Із середи 21 жовтня і до наступного четверга, 29-го, у світі триватимуть магнітні бурі. Втім, найнебезпечнішим періодом фахівці вважають перші кілька діб – з 21 до 24 жовтня.

Із середи 21 жовтня і до наступного четверга, 29-го, у світі триватимуть магнітні бурі. Втім, найнебезпечнішим періодом фахівці вважають перші кілька діб – з 21 до 24 жовтня. Для вінничан це період ризику ще й тому, що перед місцевими виборами, занадто багато інформації...

За даними фахівців Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, найпотужніший удар геошторму очікується 25 жовтня. В Україні на цей день заплановано проведення місцевих виборів. Після того ще кілька днів геомагнітне поле Землі буде неспокійним.

«Магнітна буря класу G1 почнеться 21 жовтня, але вже через чотири дні переросте в клас G2 і триватиме до 29 жовтня. Після цієї дати все поступово прийде в норму. Якщо перший рівень – це загальне нездужання в організмі людини і тварин, то другий, G2, впливає вже на технічну складову. Це збій роботи зв'язку, техніки, механізмів, легка дезорієнтація в просторі», – сказала українська астрологиня Ефа Форіна, коментуючи прогноз фахівців Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця про магнітний шторм, який накриє всю планету.

За її словами, у найнебезпечніший період з 21 до 24 жовтня навіть цілком здорові люди будуть схильні до впливу магнітної бурі. Це проявиться в перепадах артеріального тиску, настрою, головних болях, нудоті, може тимчасово постраждати слух і зір. Але найбільше це зачепить метеозалежних людей, у яких можуть активізуватися хронічні проблеми.

«Що потрібно робити, аби максимально пом'якшити дію геошторму? За можливості більше спати, не перенапружувати організм, пити заспокійливі чаї, не встрявати в конфлікти, не вживати спиртне, не переїдати, бути обережним на дорозі та з електроприладами», – порадила вона.

Астрологиня також нагадала, що кожна людина реагує на магнітні бурі по-різному. У когось організм може заздалегідь давати збої, а ще хтось відчує відгомони навіть через тиждень після їх припинення.

Олеся Рудницька

21 жовтня, 2020