Наступний Путін? В Ірані та Китаї масові заворушення

Новини Вінниці / Наступний Путін? В Ірані та Китаї масові заворушення

Після вбивства курдської жінки представниками влади Ірану по всій країні почались заворушення. Наразі повідомляють, що у Тегерані та інших великих містах країни протестувальники стали владою. Дедалі більше ЗМІ повідомляють про державний переворот у Китаї та арешт очільника КНР Сі.

Китай з Іраном вважались головними союзниками Росії. Політична нестабільність у цих країнах залишає Путіну у друзях лише КНДР з Кімом. Втім, з початком «часткової мобілізації» у РФ виникають «внутрішні протиріччя», для стримання яких потрібна уся наявна Росгвардія.  

Чи утримується диктатор при владі, чи владнає конфлікти численних еліт, вирішиться у найближчі тижні.

Напередодні глава Чечні Кадиров, який вже починає відверто критикувати Кремль, запропонував кинути на війну половину усіх російських силовиків. Зрозуміло, якщо у Москві підуть на такий крок, то у Росії не буде кому стримувати народні протести. Але навіть сама заява свідчить про те, що Кадиров прагне «воювати» з московськими силовиками.

Якщо Путіну не вдасться зупинити такі заяви, це вкаже на слабкість диктатора, і саме «партія війни», через яку була оголошена мобілізація, активізується. Не виключно, що її представники бажатимуть «скинути» Путіна не менше, ніж інші. Отже, він може бути наступним.   

Олег Верлан

24 вересня, 2022