Наступного року експерти прогнозують зростання долару

Новини Вінниці / Наступного року експерти прогнозують зростання долару

У 2022-му вартість долара в Україні може помітно зрости. Зазвичай, інфляція гривні супроводжується подорожчанням товарів та послуг. Цьогоріч вони теж зростали, хоча американська валюта дешевшала. Але на це впливали «ковідні» фактори. Наступного року українці стикатимуться з посиленням інфляції через долар та карантинні перепони.

Про зростання вартості долару пише Finance.ua з посиланням на результати опитування «прогнози бізнесу на 2022 рік», проведеного Європейською Бізнес Асоціацією.

Справа в тому, що при плануванні бюджетів на 2022 рік керівники компаній в Україні закладають вартість валюти в 2022 році в середньому на рівні 29 грн/дол., що істотно вище середньорічного курсу гривні нині.

Крім того, більшість підприємців (83%) прогнозують зростання свого бізнесу в наступному році. Також 67% підприємців орієнтуються на зростання доходу на рівні 10-20% – у гривні. Цей показник повернувся до рівня 2020 року після істотного падіння в минулому.

Зростання доходів до 10% в натуральному вираженні очікують 36% директорів, а майже половина (49%) розраховують на 10-20% зростання.

Нагадаємо, також, що в держбюджеті України на 2022 рік закладено курс долара США на рівні 28,6 грн/дол.

Макс Мельник

2 грудня, 2021