Наступні кілька тижнів війни будуть критичними, - CNN

Новини Вінниці / Наступні кілька тижнів війни будуть критичними, - CNN

Вибух болісного для Путіна Кримського мосту, просування ЗСУ у кількох напрямках, оперативність з відновлювання пошкодженої енергоінфраструктури та інші чинники змінили ставлення до війни на Заході та Росії. Експерти вказують, що наразі конфлікт балансує на шляху до непередбачуваної нової фази.

Про це повідомляє CNN.

«Те, що здавалося віддаленою перспективою чогось, що можна було б переконливо назвати перемогою України, тепер стало набагато правдоподібнішим», - сказав старший науковий співробітник програми Chatham House з Росії та Євразії Кейр Джайлс.

За натиском російських ракет цього тижня були стійкі успіхи українських військ і потужний вибух на Керченському мосту, єдиному переході між анексованим Кримським півостровом і Росією. Цей вибух вдарив психікою росіян і дав Україні значний стратегічний імпульс. Експерти кажуть, що з наближенням холодних місяців, які, ймовірно, призведуть до уповільнення наземних боїв, наступні тижні війни матимуть вирішальне значення.

Успішний наступ змінив хід війни і спростував припущення, висунуте минулого літа на Заході та в Росії, що хоча Україна й може стійко захищати територію, вона не має можливості захопити її.

«Росіяни сподіваються уникнути колапсу на своїй лінії фронту до настання зими», - заявив старший науковий співробітник Міжнародного інституту стратегічних досліджень Самір Пурі

Нагадаємо, з настанням зими умови ведення війни стануть складнішими. При цьому окупантам буде важче оборонятися, ніж українським військам - атакувати.

Олег Верлан

15 жовтня, 2022