Наслідки зустрічі з Ердоганом: «ніч феєрверків» у Криму, Херсонщині та Бєлгородській області

Новини Вінниці / Наслідки зустрічі з Ердоганом: «ніч феєрверків» у Криму, Херсонщині та Бєлгородській області

Поки у Львові тривала зустріч В.Зеленського з президентом Туреччини Р.Ердоганом і генсеком ООН А. Гутеррешем жодних обстрілів росіянами центральних та західних регіонів України не відбувалося, лише брехливі мінування електронною поштою. Перемовини не мали суттєвих результатів, але після їх закінчення у росіян почало «підгорати». Ввечері вибухи чули, а їх наслідки побачили на аеродромі Бельбек поблизу Севастополя, у Керчі, Новій Каховці на Херсонщині та військовій частині у Бєлгородській області РФ, неподалік українського кордону.

Поблизу сіл Тимоніво та Солоти на Бєлгородщині російські військові обладнали військову частину зі складами боєприпасів в останні роки. Готувались до вторгнення. Будували базу у чистому полі. Після вибухів детонувало те, що зберігалось на складах тривалий час. Це склади 20 армії, яка воює на Ізюмському напрямку.

Очільник області В.Гладков заявив, що цивільне населення не постраждало.

Після вибухів у Гвардєйському, Майському поблизу Джанкоя і Новофедорівки у передмісті Сак саме Бельбек, як найбільша авівабаза на півострові, вважався найбільш привабливим об’єктом. Тому не дивно, що місцеві очевидці почули чотири вибухи.

Глава російської адміністрації у Севастополі М.Развожаєв заявив, що в районі аеропорту було збито безпілотник, жодних постраждалих та ушкоджень. Хоча навіть співробітник ФСБ терорист І.Гіркін (Стрєлков) підтвердиів пожежу з детонацією.

У кримській Керчі вибух чули не лише у місті, а й за десятки кілометрів навколо. Окупаційна влада поспіхом заявила про збитий безпілотник неподалік Кримського мосту.

І на додачу Нова Каховка. Пожежа на черговому складі боєприпасів і чергова заява окупантів про влучну «роботу ППО»…

Отже, ніч феєрверків стала певною відповіддю Зеленського на потенційні пропозиції Ердогана, який міг передати думку Путіна щодо перемир’я за умовах Кремля.