Наслідки вибухів поблизу Хмельницького: вікна та дахи пошкоджену у сотнях будинків обласного центру

Новини Вінниці / Наслідки вибухів поблизу Хмельницького: вікна та дахи пошкоджену у сотнях будинків обласного центру

Під ранок 13 травня неподалік Хмельницького пролунала серія вибухів. Наразі відомо, що внаслідок атаки дронами пошкоджено критичну інфраструктуру, а 11 людей отримали пошкодження.

Заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив, що були влучання в об’єкт критичної інфраструктури поза межами населених пунктів. Безпосередньої загрози населенню чи житловим будинкам не було. Але під час влучання вибуховою хвилею вибило вікна і двері. 

Звуки вибухів ще може бути чутно певний час у Хмельницькому. Місцеві пабліки повідомляли про вісім вибухів у Хмельницькому. Через обстріл в області запізнюються потяги.

«Є влучання в об’єкт на території однієї з громад Хмельницького району. Пожежа триває. Маємо на зараз 11 поранених, одну людину госпіталізували. Її життю нічого не загрожує. Інші люди мають порізи від скла, або забиття… Евакуація, на разі, не проводиться», - повідомив міський голова Олександр Симчишин

Суттєво постраждала житлова інфраструктури, йдеться про сотні будинків – квартирні і приватні. Переважно пошкоджені дахи, стелі, двері, вікна.

«Постраждала велика частина навчальних закладів, адміністративних будівель, магазинів», – заявив мер.

Заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок в ефірі «Еспресо» вказав про детонування великої потужності, які спричинили великий обсяг пошкоджень будинків у місті.

«Є влучання по об'єкту критичної інфраструктури, після чого був ряд детонувань великої потужності. Ледь не пів міста мають пошкодження вікон, є постраждалі, однак кількість постраждалих та пошкоджень вікон зараз ніхто не може сказати. Тільки закінчилася повітряна тривога, зараз проводяться обстеження будинків. Відомо, що повилітали вікна, також пошкодженні дахи, стелі, перестінки – обсяги пошкоджень величезні, тому будемо сподіватися на допомогу, бо місту самому буде важко оперативно впоратися з цими пошкодженнями», - розказав заступник міського голови Хмельницького.

Нагадаємо, на Хмельниччині вночі 13 травня о 03:06 було оголошено повітряну тривогу. Вона тривала до 07:03. Пізніше у ПС ЗСУ повідомили, Росія запускала дрони Shahed-136/131 з північного та південного напрямків. Всього зафіксовано 21 пуск. На різних напрямках знищено 17 дронів-камікадзе із застосуванням зенітного ракетного озброєння, винищувачів, мобільних вогневих груп. Але чотири з них вдарили по околиці Хмельницького. 

Олег Верлан

13 травня, 2023