Наслідки ворожої атаки «шахедами» на Одесу: у місті спалахнули пожежі

Новини Вінниці / Наслідки ворожої атаки «шахедами» на Одесу: у місті спалахнули пожежі

У ніч на 25 січня ворог завдав удару 14-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з району Приморсько-Ахтарську (Кубань) та мису Чауда (Крим), а також чотирма зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області у напрямку Харкова та однією – з окупованої Донеччини.

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

«В результаті бойової роботи знищено 11 «шахедів» у межах Одеської та Миколаївської областей. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи і мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили Сили оборони півдня, один зі збитих дронів, влучивши у частково заселену багатоповерхову новобудову в Хаджибейському районі Одеси, спричинив пожежу. Пошкоджено кілька квартир, одна людина отримала опіки, госпіталізована.

Ще один уражений дрон при падінні пробив дах двоповерхової житлової будівлі в Приморському районі міста.

У цьому ж житловому кварталі впав ще один БпЛА, поруч із пошкодженим під час попередньої атаки багатоквартирним будинком. Вибухова хвиля завдала багато пошкоджень скління навколишніх будинків, вщент вигорів запаркований у дворі автомобіль, ще декілька побито.

Окрім того, ворог поцілив у складське приміщення меблевого комбінату в промисловому районі Одеси. Спалахнула потужна пожежа через велику кількість легкозаймистих речовин.

Чоловіка, що поруч проїжджав на велосипеді, ударною хвилею скинуло на землю. Він отримав поранення уламками різних предметів, що розліталися від вибуху. Постраждалому надали медичну допомогу.

Два ворожі «Шахеди» поцілили по території підприємства у Криворізькому районі, у результаті чого спалахнула пожежа.

«Близько опівночі 2 безпілотники окупанта влучили по території одного з підприємств Глеюватської громади. На місці влучання виникла пожежа, яку служби ДСНС вже ліквідували», - зазначив голова Криворізької РВА Євген Ситниченко.

За його словами, люди не постраждали.

Олег Верлан

25 січня, 2024