Наслідки внутрішньокремлівської боротьби: Чому у Росії заговорили про створення власної «України»

Новини Вінниці / Наслідки внутрішньокремлівської боротьби: Чому у Росії заговорили про створення власної «України»

Розуміючи, що Путін здає позиції, але зараз вирішує все, безліч чиновників в його далекому оточенні змагаються у тому, хто надасть лідеру найкращій план утворення «імперії». Він має сподобатись диктатору, що, на думку авторів цих «проєктів», гарантує наближення та можливі преференції. Публічно російські політики заявляють про два уявні варіанти легалізацію захоплень частини України. Путін вивчає обидва.

Перший заступник керівника АП Сергій Кирієнко пропонував оголосити на окупованих територіях «Україну», повернути на посаду «президента» Януковича, а потім той разом з Лукашенком підпише документ про приєднання до Росії. План на кшталт того, що був реалізований на початку ХХ сторіччя Червоною армією.

Секретар генеральної ради «Єдиної Росії» Андрій Турчак розмріявся, що частина українських територій (Херсонська, Запорізька та «звільнені райони» Донецької й Луганської областей) «розчерком пера» після формального «референдуму», на який завезуть з Криму «каруселі», увійде до складу РФ. Такий простий план раніше пропонував голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас.

Поки Путін розмірковує, як анексувати захоплене, навколо Кремля тривають баталії серед політиків, які хочуть вгодити «вождю», тому пропонують найбезглуздіші способи, аби вчергове заявити про себе та випередити інших потенційних претендентів на роль у першому колі оточення.  

Здається, що ці російські політики вже списали Путіна, впевнені, що «на Олімпі» йому перебувати не довго, тому треба поквапитися, щоб потрапити у найближче оточення президента, що гарантує вплив на ситуацію в Росії після Путіна та особисте майбутнє.

 

Олег Верлан

1 червня, 2022