Наслідки «Рамштайну»: стратегія НАТО не передбачає постачання аналогічної російської кількості важкої зброї

Новини Вінниці / Наслідки «Рамштайну»: стратегія НАТО не передбачає постачання аналогічної російської кількості важкої зброї

Після зустрічі у форматі «Рамштайну» українські партнери на Заході підтвердили чіткий план дій. Але він не передбачає, що вони постачатимуть важку зброю у необмеженій кількості, аби досягти за кількістю паритету з росіянами. Вважається, що немає сенсу на 20 тисяч російських танків виставляти 20 тисяч своїх. Це фізично неможливо.

Про це сказав колишній розвідник КДБ Юрій Швець.

Логіка пояснюється різними підходами до ведення бою – колишньому СРСР та «наступниці» Росії з одного боку та у країнах Альянсу з іншого.

Не є секретом, що до розпаду СРСР та після у Росії готувалися до ще однієї світової війни, виготовляючи в неймовірних кількостях танки та артилерію, які валяються на складах.

«У якому вони стані – це 10-те питання. Також Росія може залучити свої боєприпаси 20–30-річної давності. Американці та НАТО ніколи, навіть у часи холодної війни, не намагалися протиставляти за кількістю свою техніку та озброєння Радянському Союзу, а тепер – РФ. Вони брали якістю, досконалішою технікою. Ось на це і зроблено ставку», - пояснив Швець.

Він нагадав, що американці зробили в Німеччині свого роду хаби, куди доправляють гаубиці, системи залпового вогню, а також там розташована школа прискореної підготовки українських військовослужбовців.

Олег Верлан

20 червня, 2022