Наслідки п’ятигодинної ракетної атаки: на Івано-Франківщині ракета залетіла у будинок і не розірвалась, у Києві повідомляють про трьох поранених

Новини Вінниці / Наслідки п’ятигодинної ракетної атаки: на Івано-Франківщині ракета залетіла у будинок і не розірвалась, у Києві повідомляють про трьох поранених

Близько 11-ої годину закінчилась одна з наймасштабніших повітряних атак росіян від початку війни. Ворог хвилями задіяв дрони та різного роду ракети, намагаючись поцілити по житловим будинкам і об’єктам критичної інфраструктури. Наразі відомо про такі ураження на Одещині.

Почнемо з хронології. Повітряна тривога з 5:33 ширилася з південних областей України. О 06:04 вона охопила майже усі регіони, крім західних. Станом на 08:04 повітряна тривога оголошена в усій Україні. Близько 10:47 тривогу почали скасовувати. Таким чином незпека в середньому по областях тривала близько 5 годин. 

У Київській МВА повідомили, що уламками збитих ракет пошкоджено два приватних будинки в Дарницькому районі, промислове підприємство в Голосіївскому районі та дитячий майданчик в Печерському районі. Внаслідок ранкової атаки ворога постраждало 3 людей, серед них 14-річна дівчинка. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що Сили ППО знищили над столицею 16 ворожих ракет.

Над Одещиною збили 21 ракету, проте енергетичну інфраструктуру пошкоджено.

В одному з сіл Івано-Франківської області під час масованого обстрілу ракета влетіла в будинок і не розірвалася.

«Ранок, село у Івано-Франківській області, майже за тисячу кілометрів від Росії. Прилітає ракета прямісінько в будинок, чудом не вибухає. Цинізму росіян немає меж», - зазначив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, загалом ППО влучно працювало у більшості регіонів, а прильоти зафіксовано у Харкові, Києві, Кривому Розі, Львові та Одесі. Повідомляється, що 40% столиці нині без світла. Складна ситуація в Одесі та Львові.

Також відомо про вибухи у Джанкої (Крим) та російських Бєлгородській, Курській та Брянській областях, де знищено пускову установку С-300.

Олег Верлан

29 грудня, 2022