Наслідки передноворічної ракетної атаки та «дивні» вибухи з пожежами у РФ

Новини Вінниці / Наслідки передноворічної ракетної атаки та «дивні» вибухи з пожежами у РФ

Прогнозовано росіяни вдень влаштували передноворічну ракетну атаку та «надіслали» дрони, а ввечері знову на південні регіони направили БпЛА. Через вибухи загинули декілька людей, десятки поранено. Також гучно було у прикордонних регіонах РФ та анексованому Криму.

Внаслідок ракетного удару по Києву 31 грудня одна людина загинула, 22 постраждали.

У КМВА перерахували руйнування: у Голосіївському районі пошкоджено господарську споруду та автомобіль, у Солом'янському районі пошкоджено приватний житловий будинок, готель «Адлер», у Печерському районі руйнування готелю «Алфавіто», зруйновано п’ять поверхів, незначні пошкодження прилеглих будівель.

У Миколаєві внаслідок ракетного удару РФ у суботу поранено 6 осіб, у Хмельницькому – 8.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що внаслідок обстрілу міста 2 житлові будинки зруйновані вщент, іще 13 – пошкоджено (побиті вікна, двері, дах). У трьох навчальних закладах вилетіли вікна. Також внаслідок обстрілу сталась пожежа на території гаражного кооперативу. Пошкоджено близько 20 гаражів.

РФ завдала два ракетні удари по Запоріжжю. За даними поліції, одна ракета влучила по житловому сектору на вулиці Літературній. Внаслідок удару поранень зазнали чоловік, дві жінки, одна з яких вагітна, та 14-річна дівчинка.

«Дівчинка 2008 року у важкому стані в реанімації. Загрози життю інших постраждалих немає», - повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Через удар зруйновані два приватні житлові будинки, ще вісім пошкоджені.

Напередодні Нового року російські окупаційні війська вдарили з артилерії по селищу Наддніпрянське поблизу Херсона. Ворожий снаряд вибухнув неподалік місцевої школи, були поранені двоє дітей. 

13-річний хлопець та 12-річна дівчинка знаходилися в цей момент на вулиці. Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич. Постраждалі – брат і сестра, обоє дістали тяжкі уламкові поранення внаслідок обстрілу. 

«Постраждалих доправили до лікарні. Наразі діти у операційній, де хірурги борються за їхні життя», – написав Янушевич.

За попередніми даними, 31 грудня Росія випустила більше 20 крилатих ракет во Україні, ППО знищила 12 із них.

«Держава-терорист РФ знову завдала масованого ракетного удару по цивільних обʼєктах нашої країни. Попередньо, противник здійснив пуски більше 20 крилатих ракет повітряного базування із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з акваторії Каспійського моря та ракетних комплексів наземного базування», зазначив у Facebook головнокомандувач Валерій Залужний. 

Ще одна ракета впала у Волгоградській області РФ.

За даними Залужного, силами і засобами протиповітряної оборони України знищено 12 крилатих ракет: 6 в межах Київської, 5 - Житомирської та 1 Хмельницької областей.

Кількість ворожих БпЛА, які було випущено сьогодні, він не назвав.

Між тим, було сьогодні гаряче та весело і у багатьох російських регіонах. Про вибухи повідомлялось у Бєлгороді та Воронежі. Загоряння блочного трансформатора сталось на Ростовській АЕС у Волгодонську. Ніби є жертви.  Також вдень повідомлялось про вибухи в анексованому Криму (Джанкой, Євпаторія, Сімферополь), окупанти запевняли, що «працювала ППО».

Олег Верлан

31 грудня, 2022