Наслідки нічної атаки росіян 35 «Шахедами» Київщини та 8 ракетами Х-22 Одещини

Новини Вінниці / Наслідки нічної атаки росіян 35 «Шахедами» Київщини та 8 ракетами Х-22 Одещини

У ніч на 8 травня 2023 року російські окупанти здійснили комбіновану атаку на Київ та Одесу. Так, Київщину атакували ударними дронами іранського виробництва «Shahed-136/131», жоден з яких не досяг цілі.

Як повідомляють у Повітряних силах, було застосовано 35 ударних БпЛА, які рухались з північного напрямку – аеродром Сеща (Брянська область).

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряне командування «Центр» ПС, у взаємодії з складовими Сил оборони України, знищено усі тридцять п’ять «Shahed-136/131».

Разом з тим, навіть 100-відсотковий результат уражень повітряних цілей не гарантує безпечне перебування там, де працює ППО! Уламки зенітних ракет та уражених БпЛА обов’язково повертаються на землю! Тому саме уламками вражено багатоповерхівку у Святошинському районі. Відомо про п'ятьох поранених. Є руйнування у різних районах Києва.

Також, близько опівночі російські окупанти атакували Одещину із бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Літаки з Енгельсу досягли акваторії Чорного моря та здійснили вісім пусків з району мису Тарханкут (окупований Крим).

«Було 7 літаків і до 8 пусків крилатих ракет Х-22, частина з них долетіла до Одеської області, були уражені певні об’єкти, решта ракет не досягли своїх цілей (можливо самоліквідація, можливо, просто падають в силу свого старіння, бо це застарілі радянські ракети)», - пояснив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Дві ракети влучили у цивільні об’єкти – базу відпочинку та склад продовольчої компанії. Внаслідок атаки три людини отримали поранення, а одна вважається безвісти зниклою.

«Одеськими рятувальниками ліквідовано пожежу, яка спалахнула після влучання ракети типу Х-22 по одному зі складів логістичної інфраструктури, який розташований на території Одеського району... Наразі одна людина вважається зниклою безвісти. Тривають оперативно-рятувальні роботи», - повідомив начальник Одеської РВА Юрій Крук.

За його словами, у трьох працівників складу незначні поранення, медична допомога була надана їм оперативно на місці, нікого не госпіталізовано. 

Олег Верлан

8 травня, 2023