Наслідки нічної атаки ракетами та дронами: росіяни намагались пошкодити військову та критичну інфраструктуру

Новини Вінниці / Наслідки нічної атаки ракетами та дронами: росіяни намагались пошкодити військову та критичну інфраструктуру

Уночі 29 травня Росія знову атакувала Україну 35 дронами-камікадзе та 40 крилатами ракетами. На жаль, всі повітряні цілі не вдалося збити.

«Цієї ночі російські окупанти атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України крилатими ракетами та ударними дронами», - написав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, окупанти випустили до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Каспійського моря.

«З північного та південного напрямків противник атакував іранськими БпЛА Shahed-136/131. Усього - близько 35 ударних дронів», - повідомив Залужний.

Українські сили ППО знищили 37 ракет, 29 ударних дронів і один розвідувальний. Загалом 67 повітряних цілей.

Він зазначив, що протиповітряна оборона працювала у зонах відповідальності всіх повітряних командувань Повітряних Сил, а саме: «Центр», «Схід», «Південь» та «Захід».

Знову під прицілом опинилася столиця, де за даними КМВА, було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. В результаті падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку, без жертв.

Крім того, у Броварах Київської області через падіння уламків декілька будинків пошкоджені. Мер міста уточнив, що здебільшого це розбиті вікна.

В Одеській області під час атаки збили один «Шахед». Але є влучання уламків у портову інфраструктуру Одеси, там спалахнула пожежа, її ліквідували.

Також у Миколаївській області збили три «Шахеди», а у Львівській знищили крилату ракету.

Очільник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович заявив, що уламками збитого дрона зачепили покрівлю житлового будинку в Новоукраїнському районі. Крім того, пошкоджене залізничне полотно. За попередніми даними, обійшлося без загиблих та травмованих.

Очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін заявив, що ППО збила дві ракети та дрон окупантів. Станом на ранок повідомлень про руйнування не надходило.

Вибухи чули також жителі Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей.

«Сили оборони в області відпрацьовують повітряні цілі. Залишайтесь в укриттях до кінця повітряної тривоги. Всі служби працюють», - майже одразу після оголошення тривоги у регіоні написав Сергій Борзов, голова Вінницької ОДА.

Олег Верлан

29 травня, 2023