Наскільки вінничани довіряють обласній владі? Майже третині складно визначитися

Новини Вінниці / Наскільки вінничани довіряють обласній владі? Майже третині складно визначитися

Другий тиждень суспільство та місцевий політикум аналізує результати опитувань Міжнародний республіканський інститут - IRI Ukraine. Для Вінниччини вони є достатньо сприятливими, адже ставлення до місцевої влади відносно толерантне. Особливо, якщо порівнювати з «довірою» в інших регіонах.

Другий тиждень суспільство та місцевий політикум аналізує результати опитувань Міжнародний республіканський інститут - IRI Ukraine. Для Вінниччини вони є достатньо сприятливими, адже ставлення до місцевої влади відносно толерантне. Особливо, якщо порівнювати з «довірою» в інших регіонах.

Хоча більшість жителів Вінниччини лише умовно поділяє різні ланки влади та відокремлює Вінницьку ОДА від облради, проте опитування стосувалося кожної з них окремо.

Опитування показало, що схвалюють роботу облдержадміністрації 48% респондентів. Це другий показник в Україні (більше лише у Кіровоградській області – 49%). А не схвалюють 22% опитаних.  

Ставлення до обласної ради у вінничан теж максимально лояльне. Максимальне тому, що хоча схвально її роботу оцінили 40% опитаних – це найкращій результат серед регіонів. Нагадаємо, депутатів облради обирали у 2015 році. Більш того, негативно до роботи депутатського корпусу ставляться лише 19% респондентів. І це найкращій результат. Знову ж таки 30% не визначилися у ставленні.

Олег Верлан

21 квітня, 2020