Народна депутатка з Вінниці розповіла про «скандал» навколо НАБУ

Новини Вінниці / Народна депутатка з Вінниці розповіла про «скандал» навколо НАБУ

Народна депутатка України з Вінниці Олександру Устінова розповіла, що комітет ВР підтримав законопроєкт, який дасть можливість директора НАБУ Артема Ситника. Депутатка зазначає, що у разі звільнення нинішнього директора НАБУ стане кишеньковою організацією одного українського олігарха.

Народна депутатка України з Вінниці Олександра Устінова розповіла, що комітет ВР підтримав законопроєкт, який дасть можливість позбавити посади директора НАБУ Артема Ситника. Депутатка зазначає, що у разі звільнення нинішнього директора, НАБУ стане кишеньковою організацією одного українського олігарха.

Про те, як пройшло засідання комісії, Олександра Устінова написала на своїй сторінці в соціальній мережі FB.

«На комітеті прям аншлаг був - всі колеги, яких зазвичай не ходять. Відразу після цього питання - звичайно вони і пішли. Офіційна версія Слуг - Офіс Президента все погодив з міжнародними партнерами і вони протестувати проти знищення незалежності НАБУ не будуть», - розповідає народна депутатка

Олександра Устінова ставить під сумнів такі домовленості і вказує, кому вони вигідні:

«Не знаю звідки ця брехня після нещодавних заяв всіх послів Великої Сімки. Група Коломойського - радила-ненарадувалася, адже їм як раз і треба - знищити НАБУ, яке розслідує справу "Привату", а також розірвання співпраці з МВФ, яке дотискає справу "Привату", який так мріє повернути Коломойський».

Далі, на правах «політичної» реклами Устінова зазначає, що кругом вороги і лише політична сила, представницею якої вона є, дійсно бореться за незалежність НАБУ:

«Але вишенька на торті в цій коаліції - це Європейська Стратегія, в якій з однієї сторони говорять, що треба зробити все, щоб проголосувати "антиколомойський" закон, а з іншої реєструють законопроєкт, щоб звільнити директора НАБУ і входять тут в коаліцію з ОПЗЖ і групою Коломойського.

«Голос» єдиний, хто зареєстрував 12 альтернативних законопроєктів і боровся на комітеті, щоб показати весь «бєспрєдєл» того, що відбувається».

Зазначимо, що небезпека таких політичних ігр полягає в тому, що МВФ не виділить наступний транш з усіма витікаючими з цього наслідками.

Марина Карабай

28 квітня, 2020