Народна депутатка з Вінниччини зазначає, що замість обіцяних 300% лікарі отримають надбавку у 10%

Новини Вінниці / Народна депутатка з Вінниччини зазначає, що замість обіцяних 300% лікарі отримають надбавку у 10%

Мажоритарниця з Вінниччини, яка входить в парламенті до групи «За майбутнє», Лариса Білозір у Facebook написала, що попри обіцяну лікарям 300%-ву надбавку за працю з хворими в умовах загрози інфікування, застосована урядом та ОДА «формула» значно зменшує матеріальне заохочення. За її підрахунками, медики отримують лише 10%.

Мажоритарниця з Вінниччини, яка входить в парламенті до групи «За майбутнє», Лариса Білозір у Facebook написала, що попри обіцяну лікарям 300%-у надбавку за працю з хворими в умовах загрози інфікування, застосована урядом та ОДА «формула» значно зменшує матеріальне заохочення. За її підрахунками, медики отримують лише 10%.   

«Як співавторка законопроєкту №3275, з представниками всіх фракцій ми досягли консенсусу про підвищення окладів медиків на 300%, конституційна більшість проголосувал! А що зробив Кабмін? Вони через обласні адміністрації, дали вказівку перекласти ці статті на місцеві бюджети. Мало того, вже надійшло на лікарні від МОЗ розпорядження, щоб розраховували ці доплати лише за годину контакту з хворим. Наприклад, лікарський оклад 4205÷162 год в місяць×300%=77,85 грн година біля хворого. Медсестра 3656÷162×3=67,70 грн за год. Так, базова одиниця - мінімальна заробітна плата», - прокоментувала вона «новацію».

Також Л.Білозір навела приклад, що «в одній з лікарень 8 лікарів, які контактували з хворим на коронавірус, отримають відповідно до годин доплату в розмірі 3800 гривень на усіх! Це біля 400 грн». Вона підкреслила, що таку суму «отримає медик районноі лікарні, який ризикує кожного разу життям», хоча обіцяли медикам 300% окладу.

«Знову уряд намагається спотворити закон. Потрібно бити в набат, інакше лікарі підуть», - зазначила парламентарка.

Олег Верлан

12 квітня, 2020