Нардепка Устінова заявила, що прокуратура відкрила провадження через забудову поблизу «Спартака» у Вінниці

Новини Вінниці / Нардепка Устінова заявила, що прокуратура відкрила провадження через забудову поблизу «Спартака» у Вінниці

Вінницька обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо рішення Вінницької міськради про забудову прибережної ділянки між Південним Бугом та вул. Князів Коріатовичів, де розташований пляж «Спартак».

Як повідомляє пресслужба депутатського об'єднання «Справедливість», про це стало відомо з відповіді прокуратури на запит народної депутатки з Вінниці Олександри Устінової.

У тексті відповіді йдеться про те, що Нацполіція розслідує законність прийнятого міською радою рішення №1357 (від 03.06.2021) про дозвіл будівництва на березі річки біля вулиці Князів Коріатовичів. Наразі слідчі вже вилучили документи по цій справі та призначають судові експертизи.

«Земля під забудову була виділена з порушенням Водного кодексу, який забороняє будувати у прибережній захисній смузі річок на відстані 100 метрів від берега. Зараз там вже триває будівництво об’єктів і відстань від них до річки менше 10 метрів, що є порушенням закону. Найдивовижніше, що у своєму рішенні про забудову захисної смуги міська рада спиралась на пропозицію одного професора, яка була висловлена у його книзі, що вийшла у 2003 році», - підкреслила Олександра Устінова.

Розслідування здійснюється Вінницьким районним управлінням поліції за фактом вчинення кримінальних правопорушень, які передбачені ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки) та ч.1 ст. 275 КК України (порушення під час проектування чи будівництва, що стосується безпечної експлуатації будівель і споруд), що передбачають покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тис. грн, виправними роботами до 2 років або обмеження волі до 3 років.

Сподіваємось на неупереджене розслідування.