Нардеп Кудлаєнко проти водоканалу. На підприємстві наголошують, що депутат маніпулює інформацією

Новини Вінниці / Нардеп Кудлаєнко проти водоканалу. На підприємстві наголошують, що депутат маніпулює інформацією

Після публікації у Facebook заяви нардепа Сергія Кудлаєнка, який балотується по 11-ому мажоритарному округу у Вінниці, щодо спільних дій проти перегляду тарифів на холодну воду, у КП «Вінницяоблводоканал» відповіли, що «жодних підвищень без згоди на те громадськості не відбудеться».

Після публікації у Facebook заяви нардепа Сергія Кудлаєнка, який балотується по 11-ому мажоритарному округу у Вінниці, щодо спільних дій проти перегляду тарифів на холодну воду, у КП «Вінницяоблводоканал» відповіли, що «жодних підвищень без згоди на те громадськості не відбудеться».

«Давайте разом не дамо підняти тарифи на воду на Вінниччині! Сьогодні «Вінницяоблводоканал» розрахував нові тарифи на воду на 2020 рік. Вони на половину більші сучасних.

Журналісти пишуть, що «внутрішнє» узгодження тарифів відбувалося у форматі «відкритого обговорення». Але обговорювали тільки «свої». Багато звернень до мене, як до депутата, чому не було можливості висловити свою позицію людям. Вважаю такі дії непрозорими і несправедливими. 

Сьогодні написав депутатське звернення до НКРЕКП, з проханням не розглядати зміни тарифів, адже відкритого обговорення, яке затверджено постановою НКРЕКП від 30.06.2017 року №866 не відбулося. А також в Антимонопольний комітет, щоб і вони не залишили це рішення поза увагою. Друзі, пропоную влаштувати справжнє обговорення», - запропонував 15 липня депутат.

У «Вінницяоблводоканалі» пояснили, що всі процеси, які відбуваються на підприємстві, обов’язково обговорюються з громадськістю у відкритому діалозі.

«Підприємство діє в рамках діючого українського законодавства та щорічно узгоджує свою тарифну політику з Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Вінницяоблводоканал має одні із найнижчих в Україні тарифи на холодну воду та водовідведення. При цьому, підприємство системно займається модернізацією інфраструктури підприємства, питаннями очистки води та каналізаційних стоків», - зазначається у релізі КП.

Також у «Вінницяоблводоканалі» наголошують на тому, що підприємство працює за рахунок річкового водозабору, а забрудненість Південного Бугу «ускладнює процес очистки води та вимагає значних витрат на закупівлю реагентів». Проте вперше за багато років, завдяки зусиллям міської та обласної ради, розпочато очистку русла. Це перші кроки, які сприятимуть покращенню якості води у крані вінничан…

«Жодного підвищення тарифів на воду не відбувалося і не відбувається без згоди на те громадськості. Цього вимагає Постанова НКРЕКП №866. Тому Вінницяоблводоканал звертається до кандидатів в народні депутати з вимогою не маніпулювати інформацією для підняття свого політичного рейтингу, а оперувати виключно фактами», - вказується у релізі.