Напружена ситуація на фронті: Звіт за останню добу

Новини Вінниці / Напружена ситуація на фронті: Звіт за останню добу

У рамках 742-ї доби широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, ситуація на фронті залишається напруженою, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Противник і надалі порушує міжнародні норми та правила ведення війни, використовуючи тактику терору та завдаючи ракетних та авіаційних ударів, а також обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Протягом останньої доби зафіксовано 86 бойових зіткнень. Противник завдав 4 ракетних та 106 авіаційних ударів, а також виконав 154 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Авіаційні удари були нанесені на населені пункти різних областей України, зокрема Кислівку, Митрофанівку (Харківська область), Новоєгорівку (Луганська область), Терни, Часів Яр, Богданівку, Курдюмівку, Дружбу, Семенівку, Вугледар (Донецька область), а також Малинівку та Малу Токмачку (Запорізька область).

Близько 140 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях опинилися під артилерійським обстрілом.

На деяких напрямках фронту ситуація залишається стабільною, але на інших спостерігається збільшена активність противника. Зокрема, на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність та проводить диверсійну діяльність.

Попри труднощі, сили оборони України продовжують ефективно стримувати агресора та відбивати його атаки. Упродовж минулої доби вдалося відбити кілька атак противника на різних напрямках фронту.