Наперекір війні: спільнота «Мисливці, Риболови та Біозахисники» оголосила про акцію по весняному прибиранню довкілля

Новини Вінниці / Наперекір війні: спільнота «Мисливці, Риболови та Біозахисники» оголосила про акцію по весняному прибиранню довкілля

Спільнота «Мисливці, Риболови та Біозахисники» оголосили про флешмоб «МРБ дбає про довкілля ВЕСНА 2023». Активісти запевняють, що акцію вирішили провести «наперекір війні та біді»…

«Ми чудово розуміємо, що в Україні вже дев’ятий рік точиться страшна війна. Водночас, усвідомлюємо те, що сьогодні наша рідна природа як ніколи потребує підтримки й допомоги. Тож нехай ці добрі справи символізують те, що жодна війна, російське зло та руйнування ніколи не переможуть рідну Україну, наш мужній народ та гарну природу, – розповів засновник «МРБ» Володимир Безуглий. – Саме тому оголосили флешмоб зі збереження та збагачення довкілля. Він триватиме з 1 березня по 2 квітня 2023 року».

Перелік добрих справ солідний. Це прибирання лісу, зелених зон, берегів водойм загального користування; зариблення річок, озер (не власних ставків); посадка дерев (не власних садків); виготовлення годівниць, солонців, шпаківень тощо; випуск звірів, птахів у природу; створення та облаштування місць відпочинку на природі для загального користування; військова тематика (в межах дозволеного); підгодівля диких тварин; виявлення й утилізація браконьєрських знарядь вилову тощо; інша справа, що не є у вищевказаному переліку, але теж підійде до умов флешмобу.

Обов’язкова умова – висвітлити на фото або на відео свою роботу.

На світлинах чи відео обов’язково має бути аркуш паперу із написом: «ВЕСНА 2023». Організатори обіцяють усім учасникам флешмобу передати цінні призи за програмою «рандом» від спонсорів та адміністрації.

Весна Переможе! Україна Переможе! Слава Україні!

Олеся Рудницька

11 березня, 2023