Намагаючись оточити Бахмут, окупанти підірвали міст на «дорозі життя»

Новини Вінниці / Намагаючись оточити Бахмут, окупанти підірвали міст на «дорозі життя»

У ніч на 3 березня російські окупанти підірвали міст, що з'єднує Бахмут із сусіднім селом Хромове. Він розташований на останньому з основних шляхів постачання між містами Бахмут і Часів Яр, а також був «життєво важливим» для евакуації цивільних та підвезення боєприпасів. Проте українські військові й досі можуть потрапити в місто.

Про це з посиланням на власні джерела та коментар української поліції пише CNN.

Як повідомляє видання, міст був частиною «останнього основного шляху постачання між Бахмутом і містом Часів Яр». У соцмережах вже з'явилося фото із зруйнованим мостом.

Як пише CNN, український військовий повідомив виданню, що міст був зруйнований російською ракетою, імовірно, типу «Іскандер». На місці прильоту утворилася гігантська вирва.

Водночас в управлінні поліції у місті Костянтинівка виданню розповіли, що міст сподіваються відновити якнайшвидше, «оскільки це життєво важлива артерія для евакуації цивільних осіб та перевезення боєприпасів».

«Міст також є частиною останнього з основних маршрутів постачання між Бахмутом і Часовим Яром. За словами поліції, військові, як і раніше, можуть потрапити в місто ґрунтовими дорогами і полями», – зазначає видання.

Також у CNN нагадали, що у Бахмуті, за офіційними даними, досі залишаються близько 5 тисяч людей.

«Російські війська просуваються до Бахмута, але українські військові заявляють, що утримують свої позиції у боях за це східне місто і не планують відступати», – додали у CNN.

Зазначимо, сьогодні, 3 березня у місто-фортецю Бахмут приїхав командувач Східного угрупування військ генерал-полковник Олександр Сирський. Він поспілкувався з військовими щодо питань підвищення обороноздатності на лінії фронту.

«На захоплення міста російські окупанти кинули найпідготовленіші підрозділи ПВК «Вагнера» та інших регулярних частин армії РФ. Інтенсивні бої точаться в самому місті та довкола нього», - сказано у повідомленні прес-служби Сухопутних військ.

Олег Верлан

3 березня, 2023