Найбільша угода на світовому ринку: корпорація Capital One придбає Discover Financial Services за $35 млрд

Новини Вінниці / Найбільша угода на світовому ринку: корпорація Capital One придбає Discover Financial Services за $35 млрд

Фінансова корпорація Capital One оголосила про угоду щодо придбання Discover Financial Services за рекордну суму в $35,3 млрд.

Згідно з умовами угоди, Capital One виплатить 1,0192 власних акцій за кожну акцію Discover, що складає 26,6% премії до ціни закриття 16 лютого, яка становила $110,49 за акцію.

Очікується, що операція буде закрита наприкінці 2024 або на початку 2025 року після схвалення регулюючих органів та акціонерів. Після закриття угоди акціонери Capital One будуть володіти 60% акцій об'єднаної компанії, а акціонери Discover - 40%.

Акції Capital One на момент закриття торгів 19 лютого підскочили на 0,64% до $137,23 за акцію, тоді як акції Discover подешевшали на 0,21%, до $110,49. На пре маркет 20 лютого ціни акцій обох компаній залишилися стабільними.

Угода між Capital One та Discover Financial Services, двома легендарними брендами споживчого фінансування, дозволить об'єднаній компанії зайняти провідні позиції на ринку кредитних карток у США, конкуруючи з JPMorgan Chase & Co. та Citigroup, за обсягом коштів. За даними Bloomberg, це "унікальна можливість" для об'єднання двох компаній, які здатні конкурувати з найбільшими платіжними мережами.

Ця угода також стане найбільшою на світовому ринку злиття та поглинання цього року, перевершуючи попередні рекордні операції. Нагадаємо, що до цього найбільшою угодою була угода щодо придбання компанії Synopsys за $34 млрд.