Найбільш амбітні майже добудовані об’єкти у Вінниці радник Гончарука видає за «свої» досягнення

Новини Вінниці / Найбільш амбітні майже добудовані об’єкти у Вінниці радник Гончарука видає за «свої» досягнення

Facebook-стрічка радника прем’єра Олексія Гончарука Юрія Голика 25 лютого рясніла «новинами» з Вінниці. Він виклав фото і відео кількох об’єктів, які добудовуються, з хештегом «Большая стройка». Далеким до вінницьких реалій користувачам соцмережі має здатися, що завершенню тривалого будівництва школи на «Поділлі», спорткомплексу на Старому місті та стадіону на Вишенці, містяни мають бути вдячними нинішньому уряду.

Facebook-стрічка радника прем’єра Олексія Гончарука Юрія Голика 25 лютого рясніла «новинами» з Вінниці. Він виклав фото і відео кількох об’єктів, які добудовуються, з хештегом «Большая стройка». Далеким до вінницьких реалій користувачам соцмережі має здатися, що завершенню тривалого будівництва школи на «Поділлі», спорткомплексу на Старому місті та стадіону на Вишенці, містяни мають бути вдячними нинішньому уряду.

Луганчанин Ю. Голик попри фінансову освіту з 1999-го розпочав кар’єру медіаменеджера, і доволі успішну. З 2015-го він став позаштатним радником голови Дніпропетровської ОДА, а от з жовтня 2019 року – самого Гончарука. У грудні 2019-го Голик увійшов у ТОП-100 найбільш впливових українців за версією журналу «Кореспондент».

Попри такі значущі досягнення, діяльність радника голови уряду виглядає відносно маніпулятивною. У постах про Вінницю він обережно обходив тему тих, хто започатковував будівництва та виділяв кошти.

Мета явно у тому, аби у користувачів підсвідомо склалося враження, що завдячувати появі цих об’єктів варто саме нинішній владі. Але, мабуть, варто, трохи нагадати «історію» та спробу саме нинішнього уряду заблокувати передбачені держбюджетом кошти на добудову одного з вінницьких об’єктів, якими тепер так пишається радник прем’єра Гончарука.

У своїй стрічці 25 лютого Голик наголошує на тому, що «сучасні та зручні стадіони повинні бути у кожному місті» та наводить приклади добудови споруд на Дніпропетровщині та у Вінниці.

Він опублікував світлини та брендоване відео спорткомплексу «Здоров’я», що на вулиці Я. Шепеля. Нагадаємо, що реконструкцію цього комплексу кошторисною вартістю 37 мільйонів було розпочато з 2018 року, тобто за минулої влади – прем’єра В.Гройсмана та голови ОДА В.Коровія, які відшукали ці кошти у Держфонді регіонального розвитку та в обласному бюджеті. Значну суму виділили у 2019 році «попередники», про яких навіть не натякнув автор посту.

Цікавою здається ситуація зі школою на «Поділлі». Її з 2015 року будують коштом міського бюджету, концерну «Поділля» та державної скарбниці. На початковій стадії кошторис становив 146 мільйонів. І уряд Гройсмана знаходив гроші для будівництва.

Здавати в експлуатацію об’єкт планують у 2020 році. Саме тому доволі несподіваним виявилося «бажання» саме у жовтні 2019-го уряду Гончарука заблокувати фінансування будівництва. Про це публічно заявляв мер Вінниці С. Моргунов.

«Якщо говорити безпосередньо про Вінницю, то 50 млн грн було передбачено на закупівлю обладнання для лікарні швидкої медичної допомоги (новий корпус на Київській – ред.), 10 млн грн на школу в мікрорайоні “Поділля” і близько 25 млн грн на саме будівництво корпусу лікарні швидкої медичної допомоги. На сьогодні ці кошти призупинені. Їх немає», – коментував ситуацію восени міський голова.

Після численних «скарг і пропозицій» від Асоціації міст в Кабміні вирішили знайти суму, адже уряд почали звинувачувати у заморожуванні будівництв.

Через кілька місяців Вінниця вразила радника прем’єра та досвідченого медійника Голика.

«Большая Стройка и новая инфраструктура - это не про деньги, не про кирпичи, не про асфальт и не про бетон.

Большая Стройка и новая инфраструктура - это всегда про людей.

Про тех людей, которые этой инфраструктурой будут пользоваться.

И про тех людей, которые эту инфраструктуру создают физически каждый день», - пафосно написав фахівець у Facebook.

Більш того, не оминув увагою радник прем’єра навіть стадіон школи №33, рідної для С. Моргунова.

«И еще один стадион в Виннице, который будет построен в этом году.

Стадион школы №33.

Быстрей бы теплая погода и без осадков», - написав Голик нібито збирається сам брати участь у «польових» роботах.

Важко навіть уявити, як кортіло прокоментувати цей допис міському голові Вінниці, якому чудово відомо про те, що вже після відставки уряду В. Гройсмана саме мерія провела тендер на реконструкцію шкільного стадіону на вул. Порика, виділивши ще у серпні 2019-го 26 млн грн підряднику. І яким боком до цього Голик з його фейсбучною стрічкою?