Найактивніше на Вінниччині рекламуються сім партій

Новини Вінниці / Найактивніше на Вінниччині рекламуються сім партій

На Вінниччині побільшало політичної реклами, - констатують у громадянській мережі ОПОРА. Найактивніше білборди та сіті-лайти розміщують сім політичних сил. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

На Вінниччині побільшало політичної реклами - констатують у громадянській мережі ОПОРА. Найактивніше білборди та сіті-лайти розміщують сім політичних сил. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Зокрема, при в’їзді у Вінницю розміщений білборд з колишнім народним депутатом від Партії регіонів Віктором Жеребнюком зі Жмеринки. Аналогічних достатньо, до речі, і в обласному центрі. У місті Гнівань зафіксовано білборди партій «Європейська Солідарність», «Перемога Пальчевського». Також білборди "Європейської солідарності" розміщені при в’їзді в Гнівань. У Гайсині розміщені білборди "Європейської солідарності".

У Хмільнику спостерігачі ОПОРИ фіксують білборди політичних партій «Європейська Солідарність» та «За майбутнє».

«Щодо розміщення зовнішньої політичної реклами, то наразі про порушення виборчого законодавства не йдеться. Проте партії і політики порушують стандарти чесних і вільних виборів, адже така їхня діяльність суперечить принципу рівних можливостей», - зазначає координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Вінницькій області Наталія Величко.

В ОПОРІ нагадують, що, відповідно до частини 1 статті 51 Виборчого кодексу України передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата, партію (організацію партії) - суб’єктів виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. А згідно з частиною 1 статті 52 Виборчого кодексу України передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

Зазначимо, що це лише поверхнева оцінка. У Вінниці присутні борди з рекламою не тільки цих партій та політиків...

Сергій Маламура

10 вересня, 2020