Нагорода за те, що не покинув свій пост. Залужний відзначив 19-річного військового з Вінниччини Володимира Підкапку «Сталевим хрестом»

Новини Вінниці / Нагорода за те, що не покинув свій пост. Залужний відзначив 19-річного військового з Вінниччини Володимира Підкапку «Сталевим хрестом»

Юний герой опинився у самому пеклі бойових дій з самого початку широкомасштабного наступу… Його доля - вражаюча історія боротьби, мужності, роботи над собою та віри в свої сили. 19-річний військовослужбовець із Гнівані Володимир Підкапка отримав почесний нагрудний знак «Сталевий хрест» від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Нагорода за те, що не покинув свій пост, незважаючи на страшну небезпеку.

Про це повідомляє Вінницька ОВА.

«Володимир Підкапка зовсім маленьким хлопчиком, впав з гойдалки і мав ушкодження ніг. Милиці, інвалідність і мрії про військову службу, які здавались недосяжними.. Постійна кропітка робота над собою. Попри те, що мав групу інвалідності і час від часу змушений був підліковуватися, вже у 18 хлопець крокував  плацом у військових берцях», - йдеться у повідомленні.

Володимира Підкапку з Гнівані мобілізували на строкову службу у жовтні 2021 року. Лютий 2023–го він зустрів як солдат роти охорони однієї із військових частин Житомирської області.

Важкі бої перших місяців війни. Його частина майже знищена, а поблизу неї точаться складні бої.

Як і його побратими, Володимир цілодобово будував укриття і бліндажі, копав окопи, охороняв стратегічно важливі об’єкти. А коли виникла необхідність лягти в госпіталь -  відмовився і продовжив щоденну службу задля Перемоги.

«Я своїх хлопців не підведу! Там є кому лежати», - прокоментував воїн.

«Сталевий хрест» - нагорода за те, що не покинув свій пост, незважаючи на страшну небезпеку.

«Вітаємо Володимира Підкапку з отриманням почесної нагороди! Скорішого тобі повернення додому, воїне! Обов’язково з Перемогою! Пишаємося своїми Героями!» - зазначив начальник ОВА Сергій Борзов.