Надія на соломинку. У Кремлі пояснили, чому не бачать сенсу у зустрічі Зеленського та Путіна

Новини Вінниці / Надія на соломинку. У Кремлі пояснили, чому не бачать сенсу у зустрічі Зеленського та Путіна

Кремль переконаний, що не вичерпав усі можливі ресурси, тому немає сенсу у зустрічі російського президента з українським. У Москві сподіваються на «прорив», тому відтерміновують діалог.

Як повідомляє російський Інтерфакс, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що поки немає можливості провести зустріч президентів Володимира Зеленського і Володимира Путіна. Це він пояснив тим, що причиною цього є недостатній прогрес на переговорах.

«Ступінь просування на переговорах, напевно, не така, як хотілося б, і не така, як вимагає динаміка розвитку ситуації для української сторони», - заявив Пєсков.

Інакше кажучи, «успіхи» окупантів не дають підстав розмовляти мовою ультиматуму, Путін ще сподівається, що вдасться змінити ситуацію.   

Але Пєсков не став розкривати деталей переговорів. Він додав, що для проведення зустрічі президентів «потрібно спочатку зробити домашню роботу - провести і узгодити результати переговорів».

У той же час в період переговорів не діятиме режим припинення вогню.

«Ні. Справа в тому, що зупинка операції, будь-яка зупинка, використовується ... підрозділами для перегрупування, щоб продовжувати атаки на російських військових. Так було неодноразово, це, звичайно, ускладнює процес», - відповів Пєсков.

У чому полягає «соломинка» для Кремля вже давно зрозуміло. У Путіна шукають резерви та сподіваються на просування військ та захоплення стратегічних міст. Тому зараз не квапляться з переговорами. Коли захлинеться чергова хвиля навали, а голодні росіяни почнуть задавати владі питання, де харчі, можливо, Кремлю доведеться шукати вихід.  

Щодо позиції України - вона відома. Не кроку назад...

Олег Верлан

21 березня, 2022