НАБУ закрило справу проти колишнього очільника ДФС та вінницьких фіскалів Продана

Новини Вінниці / НАБУ закрило справу проти колишнього очільника ДФС та вінницьких фіскалів Продана

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження проти колишнього виконуючого обов'язки голови Державної фіскальної служби, вінничанина Мирослава Продана, якого підозрювали у начебто незаконному збагаченні на 89 млн гривень у зв'язку зі скасуванням кримінальної відповідальності за цей злочин.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження проти колишнього виконуючого обов'язки голови Державної фіскальної служби, вінничанина Мирослава Продана, якого підозрювали у начебто незаконному збагаченні на 89 млн гривень у зв'язку зі скасуванням кримінальної відповідальності за цей злочин. Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на джерело в бюро.

«Епізод щодо незаконного збагачення закрили, а справу передали в ГПУ», - повідомляє видання.

Справу щодо незаконного збагачення було закрито відповідно до пункту 4 статті 284 Кримінального процесуального кодексу у зв'язку зі скасуванням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Нагадаємо, Конституційний суд опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення. Правозахисники зазначили, що рішення КСУ буде означати повну амністію для всіх посадових осіб з сумнівними доходами.

Президент Петро Порошенко вніс новий законопроект щодо незаконного збагачення. До його прийняття всі справи з цим формулюванням не мають законних підстав.

Раніше NaПарижі повідомляв,що наприкінці минулого року, 4 грудня, Солом’янський районний суд Києва обрав колишньому керівникові Державної фіскальної служби Мирославу Проданові запобіжний захід у вигляді взяття на поруки.

При цьому, Мирославу Продану тоді заборонили змінювати місце проживання, зобов’язали прибувати за кожної вимоги, повідомляти про зміну роботи чи місця перебування, здати на зберігання паспорт громадянина України та закордонний паспорт. Крім того, зобов’язали носити електронний браслет.

 У лютому Солом’янський районний суд Києва зняв електронний браслет та повернув закордонний паспорт екс-виконувачу обов'язків глави ДФС, вінничанину Мирославу Продану.

 

Саша Григоровська

13 березня, 2019