На зборах у Туреччині українські футболісти побили російських через неповагу до персоналу готелю

Новини Вінниці / На зборах у Туреччині українські футболісти побили російських через неповагу до персоналу готелю

У турецькому готелі Royal Seginus між гравцями українського футбольного клубу «Минай» з прем'єр-ліги та російського «Шинника», які приїхали на збори, відбулася бійка. Конфлікт спричинило зауваження росіянину щодо некоректної поведінки по відношенню до персоналу.

Про інцидент в готелі передають як російські джерела, так і українські – спортжурналісти та голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Від початку конфлікт не був викликаний війною між країнами, але став наслідком того, що в один заклад поселили команди України та РФ. Все почалося з того, що  один з українських футболістів зробив зауваження росіянину, який некоректно поводив себе по відношенню до персоналу готелю. Росіянин був напідпитку і відверто хамив. Оскільки росіянин не став вибачатись, футболіст «Миная» певною мірою застосвав фізичну силу.

Той сприйняв це за образу та покликав одноклубників «розібратись» з представниками «Минаю». Розмова не пішла. Це призвело до бійки, в якій перемогли закарпатці. Сама сутичка відбувалась під музику «Допоможе ЗСУ!». Вранці в готелі на обличчі росіян були чітко помітні сліди «бою».

Інформацію про сутичку «Суспільному Спорт» підтвердили у пресслужбі закарпатського футбольного клубу.

Натомість російські ЗМІ твердять, що сутичка могла виникнути через те, що українці начебто вимагали від начальника ярославського «Шинника» заспівати український гімн.

Той запропонував українцям вийти на вулицю і «розібратися», проте в конфлікт втрутилися співробітники готелю, і його вдалося погасити.

Генеральний директор «Шинника» Сергій Кулаков поскаржився, що керівництво готелю поселило разом українців та росіян. РосЗМІ повідомляють, що четверо співвітчизників госпіталізовані з травмами.

«У клубі (ФК «Шинник» – ред.) не знали, що українська команда проживатиме в готелі. Ми бронювали готель ще в листопаді, у нас була позиція, щоб у готелі не проживали українські футболісти, щоб уникнути конфліктів. На той момент нікого там не було. Чому в готелі з'явилася українська команда - питання до готелю», - сказав Кулаков.

Пізніше з'явилося відео начебто цієї бійки. Судячи з нього, гравець російського «Шинника» лежить на підлозі. Бійку намагаються розборонити.

 

Олег Верлан

14 лютого, 2023