На «західному» в’їзді до Вінниці планують кардинально змінити організацію дорожнього руху

Новини Вінниці / На «західному» в’їзді до Вінниці планують кардинально змінити організацію дорожнього руху

Перехрестя Барського, Хмельницького та Львівського шосе у Вінниці – біля АС «Західна» - вважається одним з найбільш завантажених. Через спорудження нового торгового центру з відкриттям там «Макдональду» та перспективу створення розворотного кільця для тролейбусу на автономній ході трафік збільшиться. Ймовірно, це спонукало департамент енергетики, транспорту та зв`язку Вінницької міськради 3 січня оголосити тендер на послуги з інженерного проектування перехрестя та прилеглих вулиць.

За умовами тендеру, підрядник має розробити передпроєктну пропозицію реорганізації перехрестя та зміни організації дорожнього руху з переплануванням вулично-дорожньої інфраструктури. Очікувана вартість закупівлі 185 тис грн.

Виконання проєкту передбачає:

1. Збір даних про інтенсивність транспортних та пішохідних потоків на прилеглій території. Збір даних повинен проводитись у 3 періоди дня (08:00 – 10:00, 13:00 – 15:00, 17:00 – 19:00) 2 дні – вівторок, п’ятниця.

2. Розробка комп’ютерного імітаційного транспортного моделювання для об’єкту проектування, в тому числі з врахуванням таких заходів та умов:

  • Нова забудова в с. Якушенці;
  • Рух тролейбусів з автономним ходом вул. Юзвинська–Барське шосе–Західний автовокзал (розворот);
  • Будівництво ресторану Макдональдс на території ТЦ «The Mall»;
  • Регульований пішохідний перехід через Хмельницьке шосе на виїзді з міста;
  • Можливість проїзду автотранспорту по вул. Мечнікова з влаштуванням світлофорного об’єкту на виїзді до Львівського шосе.

3. Виконання комп’ютерного імітаційного транспортного моделювання, яке передбачає:

  • Розробку пропозиції планувальних рішень щодо змін організації дорожнього руху на ділянках вулиць;
  • Виконання комп’ютерного імітаційного моделювання транспортних та пішохідних потоків на ділянках вулиць (існуючий стан; варіант зі світлофорним регулюванням; варіант із квазі-трикутником);
  • Формування результатів моделювання у графічно-табличні документальні матеріали та 3D-анімацію у формі відеоролика.

4. Розробка передпроєктної пропозиції щодо перепланування вулично-дорожньої інфраструктури та зміна організації дорожнього руху.

5. Розробка оптимальної циклограми роботи світлофорів в межах об’єкту проектування.

Олег Верлан

4 січня, 2022