На Ямпільщині СБУ виявила підземне сховище спирту

Новини Вінниці / На Ямпільщині СБУ виявила підземне сховище спирту

Працівники спецслужби в одному з сіл Ямпільського району нещодавно викрили групу «підпільників»-спиртовиків, які переправляли рідину у наш край з Молдови. У сільському будинку вони облаштували потужний пункт перекачки – з насосами та трубопроводом. На «озброєнні» у зловмисників були не лише сучасні мотопомпи, а навіть й спеціальне обладнання для підземних робіт й гумовий човен.

Працівники спецслужби в одному з сіл Ямпільського району нещодавно викрили групу «підпільників»-спиртовиків, які переправляли рідину у наш край з Молдови. У сільському будинку вони облаштували потужний пункт перекачки – з насосами та трубопроводом. На «озброєнні» у зловмисників були не лише сучасні мотопомпи, а навіть і спеціальне обладнання для підземних робіт й гумовий човен.Контрабандний спирт вони зберігали у сусідському дворі – у підземному сховищі. Ретельно замаскований резервуар був розрахований на 5 тис. літрів. До речі, у ході спецоперації працівники СБУ вилучили 15 повних бочок зі спиртом (близько 3,5 тис. літрів).

Кримінальне провадження порушено ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів). Суд може оштрафувати ділків (до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмежити їм волю на 3 роки. Звичайно, контрабандний спирт й обладнання для його перекачки – конфіскують.

Юрій ЯРМОЩУК

Сергій Маламура

28 листопада, 2017