На вихідні на Вінниччині правоохоронці вилучили п’ять гранат

Новини Вінниці / На вихідні на Вінниччині правоохоронці вилучили п’ять гранат

За вихідні на Вінниччині правоохоронці задокументовали два факти незаконного поводження із боєприпасами. Гранати та порох вилучили у Жмеринському та Гайсинському районах. Дії правопорушників слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 13 січня під час несення служби в селі Слобода-Шаргородська Жмеринського району від місцевих мешканців була отримана інформація про чоловіка, який поводиться підозріло. Під час проведення поверхневої перевірки, правоохоронці виявили у нього гранату РГД-5. 34-річний житель Чернівецької громади Могилів-Подільського району носив її при собі у сумці. 

Працівники поліції вилучену гранату та запал до неї направили для проведення експертизи.

Другий факт незаконного поводження із боєприпасами задокументували 14 січня у місті Ладижин. У 38-річного місцевого жителя в автомобілі було виявлено та вилучено дві металеві посудини заповнені порохом та гранату «РГН».

В подальшому, під час проведення слідчих дій на території його гаражного приміщення поліцейські виявили ще три боєприпаси. Серед вилученого: гранати «РГД-5», «РГН» та «Ф-1».

Подальші процесуальні рішення відносно дій зловмисників, зокрема повідомлення їм про підозри та обрання запобіжного заходу, будуть прийняті після надходження результатів експертиз.

Поліцією розслідуються провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк до семи років.

Макс Мельник

16 січня, 2023