На Внниччині планують створити школу підготовки «боді-гардів» для органів правосуддя  

Новини Вінниці / На Внниччині планують створити школу підготовки «боді-гардів» для органів правосуддя  

На Вінниччині готуватимуть «боді-гардів» для органів правосуддя, за рекомендаціями американських експертів та на прикладі італійських карабінері.  Про те, що у Вінницькій області планують створити навчальний центр, говорили на онлайн зустрічі Голови Служби судової охорони Валерія Бондаря із заступницею керівника Офісу з правоохоронних питань Посольства США пані Марі Курт. 

На Вінниччині готуватимуть «боді-гардів» для органів правосуддя, за рекомендаціями американських експертів та на прикладі італійських карабінерів. Про те, що у Вінницькій області планують створити навчальний центр, говорили на онлайн зустрічі Голови Служби судової охорони Валерія Бондаря із заступницею керівника Офісу з правоохоронних питань Посольства США пані Марі Курт. 

Як зазначає Судова влада України, відеозустріч була присвячена обговоренню рекомендацій експертів Служби маршалів.

Саме відповідно до цих рекомендацій було створено Службу судової охорони в Україні загалом, і на Вінниччині зокрема. Судові охоронці наділені значними повноваженнями, тож сьогодні можуть похвалитися певними досягненнями.

«Ми стали рівними партнерами з Національною поліцією і Національною гвардією України. Ми стрімко розвиваємо свої підрозділи швидкого реагування та фізичної безпеки суддів. Служби судової охорони забезпечено безпеку проведення понад 540 тисяч судових засідань, серед яких – понад 140 з розгляду резонансних справ», - повідомив генерал-майор Валерій Бондар.

Також під час зустрічі обговорили питання підготовки кадрів – «учасники зустрічі особливу увагу приділили обговоренню створення у складі Служби судової охорони навчального центру на Вінниччині».

Центр планують створити на прикладі діяльності центру підготовки італійських карабінерів.

Марина Карабай

18 червня, 2020