На Вінинччині завершують будівництво заводу вартістю 388,5 млн гривень (Відео)

Новини Вінниці / На Вінинччині завершують будівництво заводу вартістю 388,5 млн гривень (Відео)

На Вінниччині, у Тростянецькому районі триває будівництво заводу "Дакса-Бунге Україна" з переробки кукурудзи. Інвестиції у новий завод оцінюються в 14 мільйонів доларів

На Вінниччині, у Тростянецькому районі триває будівництво заводу "Дакса-Бунге Україна" з переробки кукурудзи. Інвестиції у новий завод оцінюються в 14 мільйонів доларів. За сьогоднішнім курсом долара сума складає 388 500 000 гривень.

Як освоюють ці кошти - компанія показала у відеоролику в соціальній мережі Facebook

Завод в селищі Демківське, а саме там йде будівництво, це сучасне підприємство, площа виробничого комплексу якого складає 8500 кв. метрів. На заводі вироблятимуть пивоварну крупу, а також крупу грубого і середнього помелу. Планова потужність переробки складатиме 100 тисяч тонн кукурудзи на рік.

Скільки часу потрібно для запуску об’єкта в експлуатацію, не повідомляється, втім будівництво корпусу перебуває на завершальний стадії.

Зазначимо, що компанія  Bunge Ltd.– транснаціональна компанія, яка входить в десятку потужніших зернотрейдерів. Була заснована в 1818 році в Амстердамі, нині головний офіс розташовано у Нью-Йорку. Компанія працює у 40 країнах світу, штат співробітників 35 тисяч осіб.

Марина Карабай

3 вересня, 2020