На вінницькому ДП "ЕС", де роблять комплектуючі до "Мерседесів", знову обіцяють зарплату 7,5 тисяч гривень і хочуть організувати підвіз робітників із сусідніх сіл

Новини Вінниці / На вінницькому ДП "ЕС", де роблять комплектуючі до "Мерседесів", знову обіцяють зарплату 7,5 тисяч гривень і хочуть організувати підвіз робітників із сусідніх сіл

Сьогодні у Вінниці на новоствореному держпідприємстві "Електричні системи" де виробляють комплектуючі для автомобілів "Мерседес" працює 764 людей. Протягом лютого тут планують взяти на роботу ще 200. Загалом, якщо усе буде йти по-плану і автомобільний концерн Mersedes-Benz робитиме замовлення згідно договору в компанії буде працевлаштовано до 2,5 тисяч робітників.

Сьогодні у Вінниці на новоствореному держпідприємстві "Електричні системи", де виробляють комплектуючі для автомобілів "Мерседес", працює 764 людей. Протягом лютого тут планують взяти на роботу ще 200. Загалом, якщо усе буде йти по плану і автомобільний концерн Mersedes-Benz робитиме замовлення згідно договору, в компанії буде працевлаштовано до 2,5 тисяч робітників.

Заманюватимуть на роботу - гривнею. Минулого року при прийомі на роботу обіцяли працівникам платити не менше 7 100 гривень на місяць. По факту отримують менше. Навіть якщо працюють старанно і не прогулюють роботу… Однак вже з березня, як запевняє директор Олександр Тіщенко, заробітна плата зросте.

"На сьогоднішній день заробітна плата робочих складає 6500 грн., за умови відсутності простою виробництва  і якщо працівник  не прогулює, бо є і такі, з 1 березня заробітна плата зросте на 18%. Отримуватимуть саме робочі 7,5 тисяч гривень. Одна виробнича лінія працює в три зміни, інші - в одну . Також ми залучаємо до роботи людей з вадами слуху. Вони зарекомендували себе добре, з ними працює перекладач, який допомагає в процесі навчання. У нас така робота, що людей  з іншими вадами ми не можемо взяти", - каже Олександр Тіщенко.

Крім того, найближчим часом на підприємстві планують забезпечити підвіз працівників з сіл, що знаходяться поблизу Вінниці.

За словами голови ОДА Валерія Коровія, який сьогодні відвідав ДП "ЕС", важливо, що продовжується робота з набору персоналу, створення комфортних умов праці та розширення потужностей. Тобто, процес рухається.

"Наша принципова позиція як органу державної виконавчої влади полягає в тому, що ми продовжуємо в максимальній мірі підтримувати ДП "Електричні системи", сприяємо розвитку підприємства, допомагаємо у вирішенні проблем, пов’язаних зі створенням комфортних умов для переміщення персоналу, в тому числі в нічний час, що пов’язано зі змінним характером роботи", - каже очільник регіону.

Посадовець наголосив на тому, що протягом року середньомісячна заробітна плата у вінничан зросте на 40-50%, при умові якщо курс долара буде стабільний.

"Ми надзвичайно зацікавлені у формуванні конкуренції на ринку праці. А, оскільки, найближчим часом на нього вийдуть кілька потужних гравців, які будуть її лише посилювати, то це створить передумови зростання ціни на робочу силу в регіоні. За нашим прогнозом, цьогоріч в сфері промислової індустрії буде створено від 2 до 3 тисяч нових робочих місць", - зауважив В. Коровій.

Раніше NaПарижі  повідомляв, що Коровій у Вінниці "мерседесівські" джгути крутив.