На вінницькі компанії чекають перевірки фіскалів

Новини Вінниці / На вінницькі компанії чекають перевірки фіскалів

ГУ ДПС у Вінницькій області  інформує платників про зміни в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок. Внесеними змінами надано дозвіл на проведення перевірок.

ГУ ДПС у Вінницькій області  інформує платників про зміни в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок. Внесеними змінами надано дозвіл на проведення перевірок.

Як повідомляють у секторі пресслужби та адміністрування субсайту, комунікацій з громадськістю ГУ ДПС у області, це стосується зокрема:

  • тимчасово зупинених та незавершених документальних та фактичних перевірок, що були розпочаті на дату запровадження мораторію;
  • документальних перевірок суб’єктів господарювання реального сектору економіки, які за даними аналітичної системи проводять ризикові операції та опрацьовуються у межах роботи Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади;
  • документальних перевірок щодо дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями;
  • позапланових документальних перевірок, необхідність для проведення яких виникла за результатами розгляду скарг на дії чи бездіяльність контролюючих органів щодо неправомірного нарахування грошових зобов’язань платників податків.

Щодо мораторію на проведення документальних перевірок фізичних осіб підприємців – то його дія залишається незмінною.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив положення про скорочення термінів дії обмежень на податкові перевірки бізнесу, введені на час карантину. Про це на початку лютого повідомляла прес-служба Кабміну.

Згідно з документом, відновлюються зупинені або незакінчені перевірки, розпочаті до введення мораторію. Заступниця міністра фінансів Світлана Воробей пояснила цей крок тим, що з кожним днем відсутність контролю по сплаті податків призводить до все більш деструктивним наслідків не тільки для бюджету, а для бізнесу, який працює чесно.

Макс Мельник

11 лютого, 2021