На Вінниччини судитимуть наркоторговця "гастролера"

Новини Вінниці / На Вінниччини судитимуть наркоторговця "гастролера"

Калинівська місцева прокуратура Вінницької області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя Житомирської області. Чоловіка підозрюють у виготовленні, реалізації  наркотичних речовин та незаконному зберіганні бойових припасів

Калинівська місцева прокуратура Вінницької області  направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя Житомирської області. Чоловіка підозрюють у виготовленні, реалізації  наркотичних речовин та незаконному зберіганні бойових припасів.

Як повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області, за версією слідства, чоловік винайняв кілька квартир у Козятині. У  "домівках" чоловік зберігав  обладнання, що має спеціальне хіміко-технологічне призначення, з метою виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин. Використовуючи дане обладнання, в період з червня 2018 року по червень 2019 року виготовляв наркотичні засоби та психотропні речовини, які продавав місцевим жителям.

Окрім цього, слідством встановлено, що обвинувачений придбав та зберігав  9 набоїв до вогнепальної зброї калібру 5,45 мм без передбаченого законом дозволу.

З урахуванням ступеню суспільної небезпечності скоєних злочинів, особі, що підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317, ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 313, ч. 1 ст. 263 КК України ( організації та утримання місця для незаконного виробництва, виготовлення психотропних речовин, наркотичних засобів; незаконне виготовлення, придбання та зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин; схилення неповнолітньої особи до вживання наркотичних засобів; збут психотропної речовини в місцях масового перебування громадян а також незаконне придбання, зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу) загрожує покарання  до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.