На Вінниччину з'їдуться парапланеристи з усієї України та сусідніх держав

Новини Вінниці / На Вінниччину з'їдуться парапланеристи з усієї України та сусідніх держав

На Вінниччині з 28 квітня до 6 травня парапланеристи підкорюватимуть небо. У селі Нагоряни Могилів-Подільського району відбудеться XXI відкритий Кубок Дністра з парапланерного спорту.

На Вінниччині з 28 квітня до 6 травня парапланеристи підкорюватимуть небо. У селі Нагоряни Могилів-Подільського району відбудеться XXI відкритий Кубок Дністра з парапланерного спорту.

За словами співорганізатора змагань голови Вінницького обласного осередку Федерації парапланеристів України Сергія Шибінського, цього разу на Кубок Дністра прибудуть спортсмени та любителі з різних куточків держави, а також Молдови, Польщі, Румунії та Росії.

"Перший Кубок Дністра ми провели власним коштом. Було це ще у 1995 році. Я настільки був ентузіастом, що обходив всі владні кабінети для того, щоб ми таки реалізували ці змагання. Тоді приїхало 100 спортсменів з Росії, Молдови, Румунії. У 2008 році Кубок Дністра отримав статус другої категорії змагань від Міжнародної федерації авіаційного спорту, що дозволяє учасникам отримувати бали в світовому рейтинговому заліку. Через це на Вінниччину потягнулися парапланеристи з різних країн. Тепер змагання проводяться за підтримки місцевої влади та спонсорів, що дозволяє створити належні умови для перебування учасників", - розповів Сергій Шибінський.

Своєрідним доповненням спортивних змагань буде авіафестиваль "Крила Дністра–2018". У програмі заплановані польоти на повітряних кулях, запуск моделей ракет, виставка зразків надлегкої авіації, виступи етнофольклорних колективів, естрадних співаків та фаєр-шоу.

Заїзд учасників триватиме 28–29 квітня. З 30 квітня по 6 травня заплановані змагальні дні, а от 6–7 травня проходитиме авіафестиваль "Крила Дністра".

За інформацією газети "День"