На Вінниччину повернули тріо гастролерів, яке підозрюється у низці крадіжок

Новини Вінниці / На Вінниччину повернули тріо гастролерів, яке підозрюється у низці крадіжок

Ввечері 14 грудня спільна операція вінницьких та черкаських правоохоронців призвела до затримання трьох зловмисників – двох жінок та чоловіка. Тріо підозрюється у вчиненні низки злочинів – крадіжок та шахрайства – на території Вінниччини.

Ввечері 14 грудня спільна операція вінницьких та черкаських правоохоронців призвела до затримання трьох зловмисників – двох жінок та чоловіка. Тріо підозрюється у вчиненні низки злочинів – крадіжок та шахрайства – на території Вінниччини.  

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, близько 16.00 до Оратівського відділення поліції надійшло повідомлення про крадіжку з будинку. Жителька села Оратівка пояснила, що поки була у дворі, з її оселі невідомі особи викрали 15 тисяч гривень. Звісно, що двері до будинку вона не зачиняла, а гроші тримала у шафі.

Як виявилося, це далеко не перший подібний випадок. На території області скоєно понад 10 крадіжок за аналогічним сценарієм.

Правоохоронці знайшли свідків, які бачили в день злочину білий Opel Vektra біля будинку потерпілої. Орієнтування на автомобіль, на якому можуть пересуватися ймовірні зловмисники, поліція надіслали колегам з сусідніх областей.

Вже за кілька годин працівники черкаської поліції у місті Монастирище зупинили цю автівку на іноземній реєстрації. Затримано 34-річного водія та двох жінок віком 28 та 40 років. Усі вони неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за крадіжки та шахрайства. У вчиненні крадіжки у Оратівці затримані зізнались та повернули викрадені гроші.   

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) КК України, що передбачає до 6 років ув’язнення. Затримані знаходиться в гайсинському ізоляторі тимчасового тримання. Також зловмисників підозрюють у шахрайстві.

Макс Мельник

16 грудня, 2019