На Вінниччину чекає посилення карантинних обмежень. У МОЗ озвучили «вирок»

Новини Вінниці / На Вінниччину чекає посилення карантинних обмежень. У МОЗ озвучили «вирок»

В Україні збільшилася кількість регіонів, які не можуть почати ослаблення карантинних обмежень. Станом на 12 червня не відповідають вимоги Міністерства охорони здоров'я Вінницька область і ще дев'ять регіонів.

В Україні збільшилася кількість регіонів, які не можуть почати ослаблення карантинних обмежень. Станом на 12 червня не відповідають вимогам Міністерства охорони здоров'я Вінницька область і ще дев'ять регіонів.

Про це повідомили в прес-службі МОЗ.

Відзначається, що крім Вінниччини, вимогам міністерства не відповідають Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області. У всіх десяти регіонах виявлено понад 12 випадків захворювання коронавірусом на 100 тисяч населення за останні 7 днів.

Нагадаємо, за дві минулі доби Вінниччина «б’є» рекорди по захворюваності. Конкретно за минулу добу в області зафіксовано 81 новий випадок, а в обласному центрі – 57.

«Перехід областей до другого етапу карантину, який передбачає послаблення карантину, можливий за умови відповідності епідситуації в області певним критеріям», - зазначили в МОЗ.

Ослаблення карантину можливе при відповідності регіону трьом критеріям:

  • інцидентність захворювань за останні 7 днів повинна становити менше 12 на 100 тисяч населення;
  • завантаженість місць в лікарнях менше 50%;
  • проведення за останні 7 днів понад 12 тестів на COVID-19 на 100 тисяч населення.

Отже, слід чекати на «скорочення» послаблень, але відповідне рішення прийматиме обласна комісія з ТЕБ та НС.

Олеся Рудницька

12 червня, 2020