На Вінниччині зроблять "розумний" пішохідний перехід через залізничні колії

Новини Вінниці / На Вінниччині зроблять "розумний" пішохідний перехід через залізничні колії

У місті Жмеринка, що на Вінниччині, планують встановити «розумний» пішохідний перехід через залізничні колі. Новий перехід буде сконструйований таким чином, що не помітити поїзд, що наближається, буде просто неможливо. Окрім звукової та світлової сигналізації, пішохідний перехід буде доступним для людей з обмеженими фізичними можливостями, вадами зору та зручним для переходу із дитячими візочками.

У Жмеринці, що на Вінниччині, планують встановити «розумний» пішохідний перехід через залізничні колі. Він буде сконструйований таким чином, що не помітити поїзд, який наближається, буде просто неможливо. Окрім звукової та світлової сигналізації, пішохідний перехід буде доступним для людей з обмеженими фізичними можливостями, вадами зору та зручним для переходу із дитячими візочками.

Про це повідомляє Жмеринка.City.

Проєкт жмеринчанам презентував представник Південно-Західної залізниці Андрій Букін. Він зазначив, що таких пішохідних переходів в Україні лише чотири, тож на Вінниччині буде встановлено п‘ятий.

Фахівці зазначають, що «розумні» пішохідні переходи дозволили знизити статистику смертності під колесами потягів майже вдвічі.

Перехід буде безпечним і для людей, які полюбляють ходити в навушниках.

Зазначимо, що існують різні методи для попередження  таких пішоходів. Один з найпоширеніших – це технологія Smart Crosswalk. Тобто перед переходом монутють яскраву світлодіодну смугу, яка змінює колір з зеленого на червоний і назад в залежності від дозволеного або забороненого сигналу пішохідного переходу. Можливо саме таку технологію використають й у Жмеринці.

На фото - так виглядає перехід сьогодні.